Anders Pedersen

Kjemper for plass i medaljefinalen

Med 13. og 12. plass i dag er Anders Pedersen trolig ute av medaljekampen. Nå gjelder det å sikre plass i medaljefinalen.

Publisert

Det så lyst ut for en god sammenlagt plassering for Anders Pedersen etter gårsdagens seilaser, men nå, med fire seilaser igjen å seile, i tillegg til en eventuell medaljefinale, må han trolig se langt etter medalje. Anders ligger nå på 9. plass med samme poengsum som Max Salminen og med 22 poeng opp til bronseplassen. Gullvinneren fra Rio 2016, Giles Scott, leder etter fire førsteplasser på rappen, foran spanske Joan Cardona Mendez og Ungarns Zsombor Berecz.

Ingen medaljefinale for Funnemark

Endre Funnemark

Brettseilerne er nå ferdig med sin konkurranse der bare medaljefinalen gjenstår. Dit kom dessverre ikke Endre Funnemark som endte på 14. plass etter 12. og 16. plass i de to siste seilasene. Debutanten hadde flere gode plasseringer og hadde han ikke blitt diskvalifisert fra en sterk 2. plass, hadde han kommet et par plasser høyere opp på listen, men fremdeles ikke høyt nok til en medaljefinale. Den 20 år gamle KNS seileren tar med seg mye erfaring videre og kan nå konsentrere seg om å trene på det nye IQ-foil brettet som skal benyttes i 2024. Jannicke Stålstrøm som har fulgt Endre i hans olympiske debut sier han har god teknikk og står lett på brettet. Det er noe å bygge videre på, sier hun.