Anders Pedersen - OL klar
Anders Pedersen - OL klar

Fem norske båter OL klare

Olympiatoppen presenterte i dag det første offisielle OL uttaket, med hele det norske landslaget i troppen.

Publisert Sist oppdatert

Seilerne har måttet vente på det endelige klarsignalet til å få delta i OL. Selv om noen allerede har prøvd den norske OL-troppens offisielle garderobe, har det i seg selg ikke vært noen garanti for uttak.

I dag presenterte Olympiatoppen de første uttatte til Tokyo 2022(21). Alle seilerne på det norske OL-landslaget fikk grønt lys og er nå en del av den norske OL-troppen som skal til Japan:

  • Laser Radial: Line Flem Høst, KNS
  • Laser Standard: Hermann Tomasgaard, KNS
  • Finnjolle: Anders Pedersen, Drøbaksund
  • 49er FX: Helene Næss/Marie Rønningen, Tønsberg
  • Nacra 17: Nicholas Fadler Martinsen/Martine Steller Mortensen, KNS

Endre Funnemark kan bli den neste

Norge er også kvalifisert for en nasjonsplass i RS:X-klassen ved Sebastian Wang-Hansen som imidlertid nå har lagt opp. Isteden er det nå hans klubbkamerat Endre Funnemark fra KNS som har tilfredsstilt kravet om en plass blant de ti beste nasjonsmessig i et kvalifiserende mesterskap. Han ble imidlertid ikke uttatt i denne omgang, men hans kandidatur vil bli vurdert ved et av de neste to OL-uttakene som kommer senere.

– Endre forbereder seg og trener imidlertid for fullt i påvente av og i tro på at han skal kunne bli uttatt, og vi har fått laget et opplegg for ham i tiden fremover hvor han trener sammen med det nederlandske landslaget som er rangert som verdens beste, sier generalsekretær Per Christian Bordal.

Deltar i minst fem klasser

Norge har deltatt i fem klasser i alle OL siden 1996. 1992 i Barcelona var toppåret med hele åtte klasser og den norske seilertroppen besto av hele 14 seilere. Under OL i 1976 var Norge kun representert i tre klasser og i 1956 kun i to.