Andre Tall Ships Race-regatta i gang

Tall Ships Race andre regatta er godt i gang knappe ett døgn etter starten fra Kristiansand, som ble fulgt av hundrevis av småbåter.

Publisert

SYDOVER:  Foto av posisjonen til «Radich» av Jens Joachim Hiorth.

Kristiansand var i helgen vertsby for Tall Ships Race, og klokken 10 søndag formiddag startet forberedelsene til seilparaden, som markerer avslutningen på Tall Ships Races-arrangementet i Kristiansand. Samtlige skuter samlet seg utenfor Odderøya, hvor seilparaden startet klokken 12. Hundrevis av småbåter fulle av skuelystne var på fjorden da skipene forlot Kristiansand i strålende solskinn.

Overstyrmann Jens Joachim Hiorth om bord på «Christian Radich» forteller at de litt under et døgn etter starten ligger godt an i feltet av A-klasse skip, som er klassen for tradisjonellt riggede fartøy over 40 meters lengde.

– Det har vært et spennende døgn med seiling siden starten gikk utenfor Kristiansand kl 17. søndag 1.august, norsk tid. Skipene befinner seg fremdeles i området sydøst for Lindesnes. Vestlige vinder gjør at fremdriften mot mål i Hartlepool i England er heller beskjeden så langt, sier Hiorth.

Powered by Labrador CMS