Andunge-NM: Erling Landsværk og sønner i tet

Fjorårets sølvvinner og tidligere OL-seiler Erling Landsværk, Asker Seilforening, vant fredagens eneste seilas i svak vind med sønnene Johannes og Fredrik som mannskap i Andunge-NM.

Publisert

Tekst og fotos Terje Gustavsen

Starten ble utsatt i halvannen time før fjorden ble fylt av en svak vind på 2 sekundmeter som etter hvert døde ut. Seilasen ble avkortet ved 2. kryssmerke. Det skilte seg tidlig ut en tetgruppe på fire-fem Askerbåter, men Erling Landsværk var i ledelsen det meste av seilasen. 

Bak skiftet posisjonene underveis. Kjell Arne Haakonsen med Truls Baklid og Terje Gustavsen som mannskap sløret seg opp på 2. plass og holdt unna for fjorårets bronsevinnere, søskenparet Preben og Alexandra Wang. Norgesmesterne fra 2010, Lasse Naumann og Einar Gløersen kom inn på fjerdeplass. Klubbmestrene i Asker Seilforening Pål Persen og Herman Persen Fostvedt ble nr. 5. Norgesmestrene fra 2008 og 2009, Torgeir Pedersen og Terje Sorteberg, hadde en ikke helt vellykket start, men seilte seg opp i feltet til en 6. plass. I år også med unge Viktor Sortberg som mannskap. Beste svenske mannskap Lars og Lotta Gelin kom inn på 9. plass.

Det var 27 båter på startlinjen hvorav fem svenske båter.

Mesterskapet fortsetter i dag med håp om en sekundmeter mer vind. Fullstendig resultatliste

Powered by Labrador CMS