Rockwool, det danske laget i SailGP

Drømmeforhold i Aarhus

SailGP starter i den danske seilerbyen i dag

Publisert Sist oppdatert

Om få timer starter SailGP, i Aarhus på ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix. Ifølge skipperen på den danske båten, Nicolai Sehested, byr de åtte F50 katamaraner på startstreken hjemme på et drømme opplegg for danskene.

I dag og i morgen, 20.-21. august skal noen av de absolutt beste seilerne konkurrere mot hverandre i noen av verdens villeste båter - Det hele skjer på vannet i Aarhus Bay, som for første gang noensinne danner rammen for SailGP på dansk jord.

Aarhus har allerede vist seg å være den perfekte beliggenheten for den globale seileligaen, da Ben Ainslies britiske SailGP -lag slo F50s hastighetsrekord med en fantastisk toppfart på 98,3 km / t under denne ukens treningsseilaser.

- Det er en drøm å kunne seile foran våre danske fans på hjemmebane. Vi kan ikke vente med å komme i gang, sier skipperen i det danske SailGP -teamet, som har ROCKWOOL som hovedsponsor. - Aarhus er fantastisk når det gjelder kappseiling i verdensklasse, og vi vil definitivt se noen episke dueller på vannet i helgen. Jeg tror at britenes nye hastighetsrekord er et tydelig bevis på at Aarhusbukten har et stort potensial for å gi tilskuerne både drama og action på vannet.

Det sterkeste feltet

De beste av de beste er tilbake i det mange kaller verdens mest intense kappseilaser. Alle lag er på og klare nå som hele det sterke feltet av sesong 2 igjen er samlet med Ben Ainslie, skipperen på det britiske SailGP-laget som tatt pause i to runder for å overvære familiefødsel og new zealenderne Peter Burling (skipper) og Blair Tuke (vingtrimmer) som har måttet konsentereseg om OL, alle er tilbake på plass.

Det danske lagets Anne-Marie Rindom er også tilbake i båten etter hennes gulltriumf i Tokyo, og Sehested forklarer at laserradialseileren er hans og lagets hemmelige våpen.

- Anne-Marie har seilt Aarhus-bukten hver eneste dag de siste fem årene, så hun er sannsynligvis den mest erfarne i hele SailGP når det gjelder dette farvannet. Hun har virkelig gitt oss verdifulle innspill, og hennes kunnskap bidrar til å gjøre oss både raskere og dyktigere der ute, sier Sehested.

Presset stiger

Det danske laget som sluttet seg til SailGP i slutten av 2019 har nå fullført fire Grand Prix regattaer, og de siste prestasjonene tyder på at laget gradvis har nærmet seg de mer erfarne lagene i ligaen. - Vi er veldig fornøyd med vår ganske store fremgang, og i hvert Grand Prix gjør vi det bedre enn det forrige. Selvfølgelig føler vi et press her hjemme og vi vil gjerne gjøre det bra foran de danske fansen og selvfølgelig våre sponser ROCKWOOL, som har gjort alt dette mulig. Vi vet at mange vil komme for å heie på oss, og selvfølgelig vil vi gjøre alt vi kan for å gi dem noe å juble for.

Ingen favoritter ennå

Tilskuere kan forvente en helg full av drama og intens kappseilas på vannet i Aarhus denne helgen, ikke bare fra hjemmefavorittene. Da de åtte skipperne ble spurt på pressekonferansen hvem deres største konkurrenter er, var alle på tvers av lagene enige om at det var umulig å peke på en enkelt favoritt. Erfaringen for alle lagene siden starten av sesong 2 har hevet lnivået over hele linja, og alle åtte lagene er på jakt etter en plass i den siste seilasen. Den vanskelige vinden langs byens bredder ved Aarhusbukten betyr også at alle åtte lagene kan forvente noe av en oppgave på ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix.

100 prosent drevet av naturen

For den adrenalinfylte regattaen er besøk i ikoniske byer ikke begrenset til høye hastigheter, banebrytende teknologi og idrettsutøvere i verdensklasse. Ligaen kjemper også for å forsterke den positive effekten sport har på lokalsamfunnet gjennom Race for the Future -programmet, og her har vertsbyenes rolle i overgangen til bærekraftige og grønne samfunn også en betydelig innvirkning. ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix i Aarhus er SailGPs første arrangement, som går 100 prosent på grønn kraft på tvers av alle operasjoner på land, som er et av ligaens viktigste mål. - Som dansker er vi stolte over at det er anerkjent at vi gjør ting på en bærekraftig og innovativ måte. Det er i vårt DNA. Forhåpentligvis er dette en opplevelse SailGP kan ta med seg rundt om i verden og gi videre til andre steder. Danmark er et lite land, så vi forstår at du får de beste resultatene når du jobber med andre. Det er også slik vi jobber som et team og med ROCKWOOL, avslutter Sehested.

Følg det hele live ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix sendes på TV 2 klokken 14.00 fredag 20. august og 12.15 lørdag 21. august på SailGP.com/watch.