Tokyo2020: Anne-Marie Rindom
Tokyo2020: Anne-Marie Rindom

Gull til Danmark i Laser Radial

Sverige sikret sølvet etter seier i medaljefinalen.

Publisert Sist oppdatert

Utfallet i Laser Radial fikk ny spenning etter Anne-Marie Rindoms disk i den siste kvalifisereingsseilasen. Ledelsen før medaljefinalen skrumpet inn til syv poeng til regjerende OL mester Marit Bouwmeester NED og med fire båter mellom de to i finalen i nederlandsk favør ville gullet gå til sistnevnte. Rindom hadde ingen stor finale, men seilte bra nok til å sikre dansk gull, men Josefin Olsson SWE med seier i den siste seilasen tok sølvet med to poengs forsprang til Bouwmeester.

Line Flem Høst seilte et godt race og var godt fremme gjennom hele seilasen. I fotofinish med finske Tuula Tenkanen ble det 5. plass til skutt, og 8. plass sammenlagt, også det en sterk prestasjon i OL regattaens største felt med 44 båter.

OL regattaen viste en nordisk dominans i Laser Radial, med gull, sølv, 5. og 8. plass. Med bronsen til Tomasgaard ble 1. august en stor norsk seilerdag.

Pedersen ikke til medaljefinale

Med 9. og 14. plass i dagens seilaser var Anders Pedersen to fattige poeng fra å kvalifissere seg til medaljefinalen i Finnjolle. 11. plass er likevel en akseptabel plassering til Drøbakseileren som ikke har hatt noen god sesong i år.

OL er også over for Nacra17 seilerne Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen som ble 19 av de 20 båtene i OL. Endre Funnemark endte på 14. plass i RS:X og satser i likhet med Nacra17 laget mot Paris 2024.

FX jentene i medaljefinale mandag

Helene Næss og Marie Rønningen som har hatt en tøff start på regattaen, har seilt seg godt oppover på listene mot slutten og ligger før medaljefinalen på 8. plass med gode mukigheter for ytterligere avansement. Finalen kan du følge på Discovery+ 2., august fra kl. 0730.