LÆR Å SEILE

IREGATTA: Erik Kristiansen, til høyre for rormannen, har benyttet seg av app-en iRegatta i en hel sesong, og er begeistret over nytten den har gitt.
SKJERMBILDE: Man kan velge hvilket skjermbilde app-en skal vise på nettbrettet. Her forteller sifrene om kurs over bunnen (069 (COG)), virkelig vindretning (039 (TWA)), fart over grunnen (6,6 (SOG)) og fart mot merket (4,5)). Virkelig vindretning må ...
TIL LAYLINE: iRegatta viser på dette skjermbildet kurs over bunnen (062 (COG), avstanden til lalyline i nautiske mil (0,596), fart gjennom vannet (7,2) og farten mot merket (4,2 (VMG)). De røde og grønne barene forteller om verdiene øker eller ...
AL CAPONE: Erik Kristiansen var med som taktiker om bord i «Al Capone» som i 2017 hadde tilhold i Middelhavet og seilte flere regattaer der.

APP-hjelp I REGATTAER

Legger du 200 kroner på bordet, får du en app som langt på vei kan erstatte instrumenter som koster hundre ganger mer.

Publisert Sist oppdatert

«Shit in, shit out». Ordene er velkjente og regattaseilere vet at seilinstrumenter kan være til uvurderlig hjelp dersom de er riktig montert og riktig kalibrert. De vet også av smertelig erfaring at de samme instrumentene er nærmest verdiløse dersom dette ikke er tilfellet. Mates instrumentene med feilaktig informasjon, blir den informasjonen de gir fra seg, feil – og i regattasammenheng har de derved ingen verdi – nesten snarere tvert imot.

Brukerne av instrumenter har dessuten erfart at det er krevende å montere, vedlikeholde og kalibrere dem. Slikt arbeid fordrer gjerne ekspertise eller spisskompetanse og det tar tid. Mange har derfor et elsk-hat-forhold til instrumentene om bord, noe som gjerne forsterkes av det faktum at instrumenter er dyre – og at de har relativt kort levetid før det dukker opp noe nytt og fancy utstyr. Det kan lett bli mest hat – og lite elsk.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER