NORSKUTVIKLET: Seaber-appen skal gjøre det mulig å be andre brukere av appen om hjelp

Sosial båt-app lar deg be om hjelp

Den norskutviklede gratis-appen Seaber vil legge til rette for at båtfolket kan hjelpe hverandre og vite hvor vennene er på sjøen.

Publisert Sist oppdatert
SOSIAL: Appen viser hvor vennene er.

Tusenvis av båter trenger assistanse hvert år. Dette ønsker Seaber AS i Kristiansand å gjøre noe med. De har lansert Seaber Boatfinder, en GPS-basert sporingsenhet for alle typer båter. Denne må kjøpes, og inkluderer to års abonnement, men appen som de har utviklet er gratis og kan benyttes uavhengig av Boatfinder.

SOSIAL: Appen viser hvor vennene er. Foto: Seaber.

– Fordelen med å kjøpe en Boatfinder er at man kan spore båten kontinuerlig, og får beskjed hvis båten flytter seg når du ikke er der, for eksempel ved tyveri, sier Trond Erik Bognø hos Seaber AS.

Internasjonalt

Appen som finnes til både iOS og Android skal være den eneste i sitt slag, og gir mulighet for å be om hjelp fra andre båtbrukere som har appen installert. Produsenten beskriver den som nabohjelp på sjøen.

Appen er norskutviklet, og Seaber holder til i Kristiansand. De opplyser at de har planer om å satse internasjonalt fra neste sommer.

– Ideen ble unnfanget på en holme i skjærgården. Det er en million fritidsbåter, og det stiger raskt. Det samme gjør ulykkene, sier Bognø.

Tyverivarsel

Appen benytter seg også av sjøkart fra Kartverket som dekker hele den norske kystlinjen. Foruten assistanse er det med appen mulig å kommunisere med dine venner, og du kan se hvor de er når de er på båttur. Brukes i tillegg Seaber Boatfinder kan du også få varsel når båten flyttes, og skulle den bli stjålet kan båten merkes som savnet for andre Seaber-brukere. Den lille svarte boksen med GPS-sporing har en standbytid på opptil to år, ifølge produsenten.