RASK: «Aquatich» har farten, men ikke resultatene så langt.
RASK: «Aquatich» har farten, men ikke resultatene så langt.

Fornøyd med fart, ikke resultat

Disk og dårlig start har redusert muligheten for den eneste norske båten i ORCi.

Publisert Sist oppdatert
LEDER: Club Swan 42 har gode forhold. En slik båt leder både den største og den mellomste klassen.
LEDER: Club Swan 42 har gode forhold. En slik båt leder både den største og den mellomste klassen.

I går var første dag med baneseiling. Første seilas røk vi på en smell og ble tatt i blackflag. Det var en hel del som var i samme båt som oss, totalt over 1/5-del av feltet ble diskvalifisert, , forteller storseilstrimmer Nikolai Bakker fra Italia i dag.

Han seiler på «Aquatich», Bjørn Erik Bjørnsens splitter nye båt ble sjøsatt for bare to uker siden. Eieren fant ingen båt han syntes var god nok til å seile ORCi med. Derfor har han utviklet Aquatich 40 i samarbeid med Humphreys Yacht Design. «Aquatich» er den eneste norske båten i ORCi VM som seiles i Italia for øyeblikket.

Svak start

I den andre starten var vi helt i motsatt ende av skalaen. Her kom vi ikke høyt nok opp på linjen, og var antakelig siste båt over startlinjen. Etter starten plukker vi allikevel en hel haug med båter og ender ca 10 i mål. Det holder dessverre ikke til mer enn midt på treet på korrigert tid, men vi prøver å ta med oss det positive ut av den seilasen.

Håper på to styrk

­– Om vi får seilt alle de planlagte seilasene får vi to stryk. Nå er målet å stabilisere seg på et noenlunde greit nivå, så kan vi stryke den andre offshore-seilasen og diskvalifikasjonen vår. Får vi det til, kan det fort tenkes at overall-resultatet ikke trenger å bli så ille.

Raske Club Swan 42

– Det er mye arbeid med helt ny båt, men vi føler at vi begynner å knekke noen koder. Ratingen er uten tvil god nok til at vi kan vinne regattaer, det er rett og slett laget det henger på. I går så det ut som om Swan 42ene var nærmest uslåelige, med vannvittig lange avstander til båtene bak i mål. Dette er utrolig dyktige seilere med gode båter. Swan 42 leder bade den største gruppen, og den mellomste gruppen.

Lette forhold

– I dag er starten utsatt til kl 13, men foreløpig er det svært lite vind på vannet. Vi har skrudd litt på riggen og gått igjennom interne startprosedyrer, så det blir spennende å se hva dagen bringer, forteller Nikolai Bakker fra Italia i dag.

 

Verdensmetserskapet blit tracket. Du kan følge det her. 

 

LES: Aquatich 40 på vannet, klar for VM 

LES OGSÅ: Fant ingen båt som var god nok.