Arbeidsseier i tricky forhold
Arbeidsseier i tricky forhold

Arbeidsseier i tricky forhold

Det ble til slutt en klar seiler til BAGHDAD EXPRESSEN.

Publisert Sist oppdatert

– Arbeidsseier.

Det er hva Kristoffer Spone kaller seieren i Express-klassen i Hankø Race Week. Det var tette felt og vanskelige forhold under årets Hankø Race Week.

UFORUTSIGBART. – Det var ingen vanlig Hankø-oppskrift i år. Det var helt uforutsigbart hvor det var lønnsomt å gå på banen. Vinden skiftet i retning, det var trykkforskjeller og strømmen varierte. Men vi hadde gode starter og var stort sett blant de 10 beste på første merket, forteller Kristoffer Spone, som styrte BAGHDAD EXPRESSEN første dag, men som de to neste var taktiker om bord mens Kristian Nergaard styrte.

Han forteller at om man gjorde en feil – gikk for langt ut på en side som viste seg å være feil, ble man solid straffet og havnet nede i feltet.

– Og derifra og opp måtte man forsøke å jobbe seg forbi båt for båt, sier han.

JEVNHET. Og det klarte mannskapet om bord i BAGHDAD EXPRESSEN, som for øvrig bestod av Erik Kongshaug og Trond Solli-Sæther. En 6. plass var dårligste tellende resultat i et felt på 45 båter, og det forteller at de vant på jevnhet i toppen. Kun den  andre seilasen vant de.

De strøk en 14. plass, som kom som et resultat av en duell med båten IMPULS, der Peer Moberg til rors tvang dem langt ut på venstre banehalvdel. IMPULS ledet før siste regattadag, men en blackflag-tjuvstart i 8. seilas ble deres bane – ettersom de allerede hadde en tjuvstart fra før. Dermed ble det 7. plass for IMPULS med Morten Aaagaard, Peer Moberg, Sven Augland og Morten Gulliksen.

Hankø Race Week hadde også status som nordisk mesterskap i klassen, så de kan også kalle seg det; nordiske mestre.

Nærmest på resultatlisten, men hele 18 poeng etter, fulgte Petter Mørland Pedersen, Anders Lofterød, Mikkel Hessen og Erik Folkeson, mens den svenske båten SCANIA med Björn Österberg som skipper.

TRE ANDRE KLASSER. Med 45 båter var Express-klassen den klart største på Hankø, men det deltok også tre andre. Den 10-båt store 11-meter-klassen ble vunnet av Anders Wilhelmsen, Kyrre Tjøm og Eilert Kamfjord fra  Tønsberg, mens en annen Tønsberg-båt, BLUES, vant IOD-klassen, som mønstret imponerende ni båter. Jan Petter Røed, Martin Rygh, Walther Øhre, Fredrik Rygh og Gustav Rygh seilte om bord i BLUES.

I Drake-klassen vant Jan Enok Arnesen, Alexander Ferner og Steinar Basberg fra Fredrikstad i ICECUBE etter en sterk avslutning.

Se hele resultatlisten.