NYTER: Anders Jonsrud med kvalitetstid på fordekket av «Tempus».
NYTER: Anders Jonsrud med kvalitetstid på fordekket av «Tempus».

ARC-oppdatering fra «Tempus»

God fersk mat og behaglig tempo melder Anders Jonsrud i katamaranen «Tempus» fra Atlanterhavet.

Publisert Sist oppdatert

Etter en treg start med lite vind fikk de fleste god bør et stykke nedover den sydlige ruten mot Kapp Verde. Tempus er en tung og behagelig katamaran, og behøver dertil mye vind, helst 15+ knop og mer, for å kunne holde følge med resten av feltet. Etter 8 dager på sjøen er vi nå kommet ned på 17 grader, vest av Kapp Verde, og begynner snart å vende nesen litt mer vestlig. De fleste går langt syd for å unngå det meldte stillebeltet som ligger mellom passaten og lavtrykkene litt lengre nord. 

Fisk på kroken

Livet ombord er på topp. Vi har sett delfiner, hvaler, det kryr av flyvefisk og vi har fått noen Mahi Mahi på kroken, så fersk sushi og ceviche har smakt godt. Mannskapet og familien nyter dagene med rolig sjø, varmt vær og begynner å komme godt inn i de daglige rutinene. Ferden så langt har gått knirkefritt hva gjelder båt og utstyr (bank i bordet). Dog måtte vi ta ned seilene for 2 dager siden og dykke for å fjerne et langt fisketau som var viklet inn i propellen. Heldigvis slapp det lett og vi var for fulle seil igjen på under en time. 

SKOLE: Lekser må til, også midt i Atlanterhavet.
SKOLE: Lekser må til, også midt i Atlanterhavet.
FEST: Fersk fisk ble til et sushi-måltid.
FEST: Fersk fisk ble til et sushi-måltid.

Forsøpling langt til havs

Det er litt sørgelig å se at her ute på det åpne hav finnes rester av plastikk, og diverse fiskeredskap som er kastet på sjøen. Vi deltar i et forskningsprosjekt i regi av SeaLabs, og måler blant annet vannkvalitet, PH, saltinnhold, temperatur etc. 2 ganger daglig. Skal bli spennende å se utviklingen av disse målingene over tid. Nå skal jeg på vakt og seile inn i natten med en fullmåne som lyser opp havet. Dette er helt magisk, og vi gleder oss alle til de kommende to ukene her ute.

Tempus ligger som båt nummer 136 i feltet og har seilt 1114 nm. Farten er på seks knop. Distansen frem til St. Lucia er nå på 1800 nm, og den har seilt 103 nm siste døgn.  Katamaranen er forventet fremme 16. desember.