Seilmagasinets helgeportrett

Samboerpar solgte leiigheten for å seile ARC

Marte Løge var lei av åtte til fire-tilværelsen på kontor og fikk med seg samboer Håkon Åmdal på et dristig prosjekt.

Publisert Sist oppdatert
LANGTUR: Marte Løge og Håkon Åmdal klare for ARC.

– Vi er kanskje ikke helt som alle andre, sier Marte Løge til Seilmagasinet.

– Vi solgte leilighet i Oslo ved påske. Meldte oss på ARC og deretter starta jakten på båt. Det er jo i grunn litt galskap, men noen ganger må en bare gutse på! Vi tenkte at vi kunne få mesteparten av ARC igjen om vi ikke fikk båt i tide, og så fikk vi bare finne en annen måte å reise på. Heldigvis fant vi en norsk båt på vei hjem fra langtur. Denne kjøpte vi usett på Bermuda. Den var stappet med aaaalt du kan ønske deg i båt. Peter, Nina og Ida var utrolig hjelpsomme. De avsluttet turen sin i Stavanger og vi tok båten og startet på en ny runde. Selgerne satte av en hel dag til å vise oss alt i båt og de delte mye nyttig kunnskap med oss.

Kjøpte båt usett

– En kan kalle det galskap å kjøpe båt usett, men de ville sette sitt eget liv i båten og seile den hjem, så da måtte den jo være sjødyktig, tenkte vi.

– Vi fikk båten opp på land og inspiserte den før vi satte av gårde. Det var mye å sette seg inn i – spesielt siden vi ikke har eid båt før, samt at båten var full av utstyr for langtur. Til og med dykkerutstyr fulgte med. Det var litt som julaften da vi gikk gjennom båten etter at vi tok den over.

– Verdens råeste kaptein, Siri Laurendz fra jenteseiling.no, kom til Sandnes for å bli med oss noen dager i båten. Vi møtte også Siri og mannen på Samsøe i Danmark. Vi tror hun var litt glad da hun fikk hjelpe oss med å bytte fra 140% genoa til kryssfokk – det var et godt valg!

Inspirert av SEILmagasinet

– Vi har møtt utrolig mange flotte folk, forteller Marte Løge.

– Vi starta tidlig å følge «Villa Vilja» etter vi leste om dem i Seilmagasinet. De inspirerte oss veldig, for på det tidspunktet hadde vi såvidt starta å snakke om å reise. Det var en inspirerende artikkel, for mye av det de skrev traff oss veldig. Og så er vi uten barn, ikke som så mange andre par der ute som seiler. Vi synes det er mange barnefamilier og pensjonister.

– En av de flotte familiene vi har møtt er «Læns». Vi, «Læns» og «Villa Vilja» fikk noen runder med skikkelig norsk regatta i Spania – 1.,2. og 3. plass var en god gin tonic.

– Vi har hatt det mye gøy og delt mange fine opplevelser sammen. «Villa Vilja» satte kursen mot Barbados for noen dager siden – vi fikk vinket dem av gårde.

Resten av historien kan du høre på Seilmagasinet.no i ukens lørdagsportrett.

 

SELGERE: Overtagelse fra tidligere eiere
NORSKE: Langturseilere samlet i cockpiten på «Hello World».