Løfterik prøveseilas

Arcona 340 i sitt rette element

Arcona 340 i sitt rette element

– Løfterikt. Båten er i rute. Slik oppsummerer Peter Øye hos den norske importøren Alizé Yachts status etter at nye Arcona 340 er blitt prøveseilt i Stockholm.

25. mai ble de første prøveseilasene foretatt, og etter den tid har det vært snakket mye om båten i det svenske seilmiljøet. Arcona-verftet liker å sammenligne seg med X-Yachts, og ifølge Øye kan de teoretiske dataene for Arcona 340 fullt måle seg med konkurrenten X-34.

– Båten er lettere og har litt mer seil, sier Øye.

OPPGRADERT PRODUKSJON. Han kan også fortelle at det svenske Arcona-verftet har jobbet målrettet med å optimalisere byggeprosessen og den tekniske kvaliteten på båtene.

– Nå vakuum-støpes skrog, dekk og alle glassfiber-detaljer på alle modellene, presiserer Øye.

Fem, seks eksemplarer av Arcona 340 vil bli produsert før ferien, og en av disse båtene vil ta veien til Norge. Båten vil koste mellom kr 1.5 og 1,6 mill. kroner ferdig utstyrt med seil.

– Prøveseilasene har vært posistive, båten seiler og balanserer som den skal, så nå kan produksjonen begynne. Nå kan vi ikke levere båter før til høsten, sier Peter Øye.

UFERDIG. På bildene fra prøveseilasen mangler dekselet over fallene som løper tilbake til cockpiten, og Øye forteller også at i vinter ble de opprinnelige riggplanene endret.

– Opprinnelig ble båten tegnet med vantene ute i borde og 106% kryssfokk, men planene ble endret. Vantene er flyttet inn slik at båten også kan seiles med en overlappende genua, forteller Øye.