Test fra arkivet: Arcona 370, Elan 380, Finnflyer 36, Grand Soleil 37, Hallberg-Rassy 372, Linjett 37, Salona 37 og SwedeStar 370

SAMLET: Åtte raske 36-38 fotere testet fra Lysekil i 2009.

37-fotere med fart og komfort

Er du på utkikk etter en skarpseiler med høy bokomfort? Da bør du lese denne testrapporten fra en ukes prøveseiling av åtte 37-fotere i prisklassen halvannen til 2,5 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

I 2009 arrangerte vi en stortest av åtte raske båter mellom 36 og 38 fot ut fra Lysekil i Sverige. Testen ble presentert over 12 sider i Seilas 9-2009. Vi publiserer testens innledende tekst i denne saken, som vi supplerer med omtale av hver enkelt båt hver torsdag i åtte uker fremover. Vi utvider testen her med flere bilder som vi ikke fikk plass til i papirutgaven for 12 år siden.

Seilas har sammen med svenske Båtnytt og tyske Die Yacht testet åtte moderne skarpseilere, eller såkalte «performance cruisers», som mange sier i dag. Fire av båtene er bygget i Sverige, en i Finland, en i Kroatia, en i Italia og en i Slovenia. Felles for alle de åtte båtene i testen er at de ligger i en høyere prisklasse enn de rimeligste serieproduserte båtene fra Hanse, Beneteau og Bavaria.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER