Test fra arkivet: Arcona 370

ARCONA: Flott design, godt bygget og en fornuftig innredning. Denne båten er det beste kjøpet om du klarer deg med to lugarer.

Mest for pengene

Arcona skåret jevnt høyt på alle områder, og var kun få poeng bak Hallberg-Rassy. Men Arcona koster over 500 000 mindre enn vinneren.

Publisert Sist oppdatert

Designeren Stefan Qveberg har fått frem en letthåndterlig, rask og komfortabel turbåt og båtbyggerne har sørget for kvalitet som ikke ligger tilbake for noen. Båten har elegant design med moderne linjer, den seiler overraskende bra, byr på god seilfølelse og høy grad av trivsel om bord. Akselerasjon ut av slagene er også bra, båten er meget lettdrevet og går høyt mot vinden. Den er i tillegg velbalansert, har fint rortrykk og rormannen trives godt fra sin posisjon. En runde på rattet tar båten fra borde til borde, Bra sitteplass i cockpit, både for rormann og mannskap, men benkene er i korteste laget med en lengde på bare 1.27 m. Arcona 370 er en flott feriebåt, selv om forpiggen er i trangeste laget og toalettet er spartansk. Den er en bra kombinasjonsbåt som også har oppnådd gode regattaresultater. Prismessig kommer båten også gunstig ut, til rundt 1.6 mill. kroner levert verft uten seil og ekstrautstyr.

Tradisjonell design

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER