Årets båt 2009

Seilas tester årets seilbåter

Seilas sitter i juryen for kåring av årets båter. Første runde av testseilingen ble foretatt i Nederland under perfekte testforhold.

Publisert Sist oppdatert

Vi tar frem tester fra arkivet og gjør dem tilgjengelig på SEILmagasinet.no. Vi har gått 12 år tilbake og funnet en test av Arcona 430. Testen ble skrevet og utført av Axel Nissen-Lie, og ble publisert i Seilas 8-2008. Testen ble utført i forbindelse med Årets Båt i Europa, hvor Arcona 430 gikk til topps. Båten fikk etter hvert to ratt. I 2019 ble modellen erstattet med Arcona 435 som også gikk til topps i Årets Båt i Europa.

Årets seilbåt er en kåring som blir gjort av journalister fra de ledende seilbåtbladene i Europa. Kåringen foregår ved at jurymedlemmene sender inn forslag på kandidater. Under et jurymøte i juni ble medlemmene enige om en liste av nominerte båter. Alle de nominerte båtene skal prøveseiles av juryen, og den prøveseilingen foregår i Ijmuiden i Nederland i september og i Barcelona i november. Selve offentliggjøringen av vinnerne blir gjort under båtmessen i Düsseldorf i januar. 

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER