VERDENSPREMIERE: Du kan se splitter nye Arcona 50 til helgen under Orust Sailboat Show

Store nyheter på Orust Sailboat Show

Til helgen er det Öppet Varv på Ellös, og det er bare på Orust det skjer.

Publisert

Den store nyheten under messen på Ellös er Arconas nye 50-foter. Den ble sjøsatt i sommer, og får akkurat tid til å bli vist frem for det skandinaviske publikum før båten setter kurs mot England og utstillingen i Southampton. Arcona 50 er første nye båt fra Arcona med Niels Jeppesen som designer.

Den største nyheten, i hvert fall i fot, er Hallberg-Rassy 69. Den blir ikke vist ut i ferdig utgave, men er i produksjon. Det gir en mulighet til å studere detaljer som du aldri ellers vil se på en utstilt båt. Verftet har hele 21 båter under produksjon under messen.

Flest svenske båter

Hallberg-Rassy er klart den største utstilleren, og breier seg med seks modeller fra 34 til 57 fot på vannet. Najad har også en liten flåte på fire modeller fra sin 395 opp til 57 fot. Også Linjett og X-Yachts er på plass med to modeller. Linjett med sin 39-foter som ble kåret til Årets Båt i Europa, samt 43. X-Yachts med X4.3 og X5.6.

Foruten 50-foteren viser Arcona frem nye 415, en modell med elmotor som standard.

Dehler, Hanse og Bavaria vil også vise frem båter. Sweden Yacht Group stiller med en Malö 37 og en CR 380 DS. 

DIGERT: Hallberg-Rassy 69 er verftets største modell noen sinne.

Kun på Orust

Etter at det kun var Hallberg-Rassy igjen på Orust, så startet SweBoat en egen utstilling i Marstrand. Det gjorde at leverandørene måtte velge mellom å stille ut i Marstrand eller på Orust. I fjor ble alle seilbåtene flyttet til Orust, og i år blir det ingen utstilling i Marstrand, selv ikke for motorbåter.