Are Wiig i tøff konkurranse

Are Wiig har lagt ut på en 250 dagers havseilas der han ikke bare skal klare seg alene med 60-talls teknologi. Han har også dyktige seilere å konkurrere imot.

Publisert Sist oppdatert

Når Wiig nå skal tilbringe mer enn åtte måneder alene på havet er det to ting som vil være spikret i bevisstheten. Det ene er å ikke falle over bord, og det andre er for enhver pris å unngå brann i båten. Begge deler vil bety den sikre død for aleneseileren som det meste av seilasen vil være utenfor rekkevidde i en mulig redningsaksjon.

Wiig frykter egentlig ingen av delene. Festet til sikkerhetsselen vil være så langt inne i båten at det skal være umulig å falle over rekka når han er festet i den, og brann skal han unngå ved erfaring og årvåkenhet. Likevel gru-gleder han seg til styrkeprøven som venter ham. Mest gleder han seg nok til å være alene på havet, men han vet at det underveis vil vente stormer og uvær som vil kreve alt han har av krefter og utholdenhet. Det å få nok søvn vil bli en utfordring. Are Wiig tar sikte på økter á 45 minutter om natten og å være våken det meste av tiden i dagslys.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

49,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

495,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

795,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER