DIN MENING: Hvilken fortjener å få pris, Linjett 39, Bente 28 eller Dufour 37?

Stem på årets familieturseiler

Hvilken er best, Bente 28, Dufour 37 eller Linjett 39.

Publisert Sist oppdatert

21. januar blir det kjent hvilke båter som får den prestisjefulle prisen som hvert år blir utgitt under Boot i Dusseldorf. I år er det fem priser: Familieturseilere, Luksuriøse turseiler, performance cruiser, flerskrogsbåter og spesielle seilbåter. Prisen blir gitt av journalister fra ledene seilbåtblader i Europa hvor SEILmagasinet er en av dem. Utvelgelsen starter i juni hvor journalistene foreslår båter. Disse båtene ble testet i Frankrike og Spania i høst.

Hva syns du?

Det blir mye diskusjon i juryrommet under nomineringen, og når vi plukker ut vinnerne. For gøy ønsker vi i SEILmagasinet å sjekke våre leseres mening opp mot hva vi fant ut etter å ha prøveseilt båtene. Denne avstemningen har ingen påvirkning på hvordan det endelige resultatet av juryarbeidet blir.

MODERNE: Bente 28 er ikke større enn Maxi 84, men har cockpit som en 36 foter og innredning som en 31 foter. 28-foteren er helt unik i markedet, og perfekt for en som vil betale for å ha en moderne båt i kompakt størrelse.
IDEELL: Dufour 37 kan leveres med tre komfortable lugarer, men det er nok cockpiten som gir det «lille ekstra». Det som ser ut som et digert skrogvindu er kun et designelement. Her har du grill på hekken, en løsning som verftet først lanserte. Den 10 meter lange modellen er egentlig bare 34 fot.
SVENSK: Linjett er en litt ukjent perle for mange nordmenn. De er kjent for velseilende, konservative kvalitetsbåter. Den nye 39 foteren har fått mer moderne skrogform, men stilen og kvaliteten er typisk Linjett. Verftet transporterer båten helt ned til La Rochelle for at vi skal få teste den.

.

.

.