EKSLUSIVE: Oyster 495, Oceanis Yacht 60 og Ice 62 skal by på det beste av hva som er på markedet.

Stem på årets luksuriøse seilbåt

Hvilken er best, Beneteau Oceanis Yacht 60, Ice 63 Targa eller Oyster 495?

Publisert

21. januar blir det kjent hvilke båter som får den prestisjefulle prisen som hvert år blir utgitt under Boot i Dusseldorf. I år er det fem priser: Familieturseilere, Luksuriøse turseiler, performance cruiser, flerskrogsbåter og spesielle seilbåter. Prisen blir gitt av journalister fra ledene seilbåtblader i Europa hvor SEILmagasinet er en av dem. Utvelgelsen starter i juni hvor journalistene foreslår båter. Disse båtene ble testet i Frankrike og Spania i høst.

Hva syns du?

Det blir mye diskusjon i juryrommet under nomineringen, og når vi plukker ut vinnerne. For gøy ønsker vi i SEILmagasinet å sjekke våre leseres mening opp mot hva vi fant ut etter å ha prøveseilt båtene. Denne avstemningen har ingen påvirkning på hvordan det endelige resultatet av juryarbeidet blir.

Stor FIRST: Beneteau Oceanis Yacht 60 bygger på ideer fra First Yacht 53, en båt designet av italienske Lorenzo Argento, og får et skrog med raske linjer. 60-foteren får tre komfortable lugarer med hvert sitt store bad. Targabøylen kan få en hard bimini, egnet for seiling under stekende sol. Denne båten kan også leveres med rullermast.
AVANSERT: Ice 62 Targa blir en rask turseiler fra Italia. Skrog og dekk er støpt i en miks av karbonfiber og glassfiber for å holde vekten lav. 62-foteren får opptrekkbar T-kjøl som går fra 3,9 meter til 2,3 meter. Det spesielle med Ice 62 Targa er targabøylen over cockpiten. Den har flere funksjoner. Det er også en bimini i karbon, som gir skygge i cockpiten. På biminien er det plassert store solcellepaneler. Løygangen er også plassert her.
LUKSUS: Oyster 495 er ute på lanseringsturné. Den startet i Oslo, hvor vi fikk prøveseile og lot oss imponere. 50-foteren er verftets minste modell, en superyacht i kompakt størrelse. I Spania seile vi Eddie Jordans Oyster med spesiell dekor.

.

.

.