DIN MENING: Hviklen fortjener å få pris, Astus 22,5, Ace 30 eller Eco Racer?

Stem på årets spesielle seilbåt

Hvilken er best, Ace 30, Astus 22.5 eller Eco Racer?

Publisert

21. januar blir det kjent hvilke båter som får den prestisjefulle prisen som hvert år blir utgitt under Boot i Dusseldorf. I år er det fem priser: Familieturseilere, Luksuriøse turseiler, performance cruiser, flerskrogsbåter og spesielle seilbåter. Prisen blir gitt av journalister fra ledene seilbåtblader i Europa hvor SEILmagasinet er en av dem. Utvelgelsen starter i juni hvor journalistene foreslår båter. Disse båtene ble testet i Frankrike og Spania i høst.

Hva syns du?

Det blir mye diskusjon i juryrommet under nomineringen, og når vi plukker ut vinnerne. For gøy ønsker vi i SEILmagasinet å sjekke våre leseres mening opp mot hva vi fant ut etter å ha prøveseilt båtene. Denne avstemningen har ingen påvirkning på hvordan det endelige resultatet av juryarbeidet blir.

SCOW: Ace 30 kan beskrives som en krympet, moderne Class 40. Det er en 30-foter utviklet for IRC, med voluminøs baug. Båten ble ferdig til Spi Ouest, hvor den ikke klarte å markere seg. Båten veier bare 2,7 tonn og er bygget i miljøvennlig epoksy med karbonforsterkninger.
BILLIG: Astus er kjent for enkle og prisgunstige trimaraner. Etter at Nye 22-foteren, designet av VPLP, har soveplass til fire, og veier bare 650 kg. Astus 22.5 har et seilareal på 53 kvm på slør, så vil den flytte seg raskt. Lav vekt gjør den egnet for bilhenger, og med innskyvbare sideskrog vil heller ikke bredden skape noe problem.
RESIRKULERBAR: EcoRacer 25 er støpt med en ny type bindemiddel som gjør den nye, raske 25-foteren resirkulerbar. Bindemiddelet kan løses opp, og fiberne og skumkjernen brukes på nytt. Det er brukt lin i stedet for glassfiber, og basaltfiber i stedet for karbonfiber. Linfiberne er naturlig nedbrytbare.

.

.

.