KULLSEILT: Lalou Roucayrol på senterskroget på sin 50-fots lange trimaran.

Seiler redder kullseilt seiler

I går kullseilte Lalou Roucayrol, nå skal ham bli plukket opp av Pierre Antoine.

Publisert Sist oppdatert
RASK: Lalou Roucayrol ledet i starten av regattaen, men måtte til land for Reperasjoner i Portugal.

Lalou Roucayrol i Multi 50 «Arkema» kullseilte i Atlanteren 1000 nautiske mil fra Guadeloupe onsdag morgen. Den franske soloseileren ble overrasket over et voldsomt vindkast i passatvinden på vei mot Karibia. Båten krenget over så kjapt at Roucayrol ikke rakk å få gjort noe. 

Gikk fort

Det gikk bra med Roucayrol, men han måtte bruke fire timer i vannet for å kutte løs riggen, men klarte også å redde ett seil. Skrogene er intakte, og soloseileren har forsyning for ti døgn om bord. Disse trimaranene har rømningsvei via luke i skroget hvor han kan oppholde seg trygt, selv om båten ligger opp ned. Ett bilde av båten viser 54-åringen sittende på senterskroget i rød jakke og blå bukser. Her ser man også luken som er veien inn i skroget.

Redning på vei

Pierre Antoine leder klassen Rhum Multi, og er 250 nm unna «Arkema». Han seiler i 11 knop og vil være fremme innen ett døgn. Redningen vil være den tredje hvor en seiler redder en annen i løpet av regattaens 40 års lange historie. 

Samtidig er det en slepebåt på vei ut fra Martinique for å redde «Arkema». Slepebåten vil også plukke opp Lalou Roucayrol fraAntoines båt. 

 

 

 

 

 

ATLANTERHAVET: Lalou Roucayrol hadde bare sjarmøretappen i passatvinden igjen. Første båt i klassen har bare 150 nm igjen til mål, og vil være tredje båt til Guadeloupe.