Arrangørtabbe ødela starten på Soling-EM

En uerfaren funksjonær som ikke kunne forskjell på signaflaggene førte til at den første seilasen i Soling EM måtte kanselleres igår. I den andre hadde seilerne supre forhold i havet utenfor Tromøya, mens vinden løyet i den tredje slik at mange ikke nådde mål innen maksimaltiden.

Publisert

Funkjsonæren som skulle signalisere flytting av merke viste feil signalflagg i den første seilasen i går og dermed hadde  arrangøren ingen annen mulighet enn å annulere seilasen. I den andre ledet tyske Roman Koch fra start til mål og han kom også først i mål i den tredje. Da ble han imidlertid tatt i tjuvstart og ble stående med OCS i protokollen. Dermed leder Holger Weichert GER etter to seilaser med 6 p. etter 5. og 1. plass.

I den første seilasen var det lett sønnavind 2-3 m/sek som gradvis dreide mot vest og først i den andre ble det jevne forhold og vinden økte til 3-5 m/sek som ga god seilas for alle. Etter en generell tilbakekalling kom feltet av gårde. Den tredje starten ble avviklet under gode forhold, men vinden løyet etter hvert.

Øvrige resultater:

2. Gustavo Warberg ARG 3 3 - 6 p

3. Thomas Maschiwitz GER 2 6 - 8 p

4. Andreas Vincon ITA 7 5 - 12 p

5. Bostjan Antoncic SLO 9 4 - 13 p

6. Johan Offermans NED 8 7 - 15 p

7. Preben Asbjørnrød NOR 15 2 - 17 p

10. Pål Kristiansen NOR 12 12 - 24 p

13. Jørgen Strømquist NOR 14 17 - 31 p

Dag Usterud ligger på 34 plass med 16 og DNF

Powered by Labrador CMS