BESTE SEILER: Kristian Nergaard er nummer 80 på VGs liste over Norges største idrettshelter i 2020.
BESTE SEILER: Kristian Nergaard er nummer 80 på VGs liste over Norges største idrettshelter i 2020.

Fire seilere på VGs topp 100-liste

Fire seilere figurerer på VGs liste over Norges hundre største idrettshelter i 2020. Kristian Nergaard er best av dem.

Publisert

Hvert år kårer Verdens Gang Norges største idrettshelter i året som er gått, og på årets liste er det fire seilere. Best av dem, på 80. plass, er Kristian Nergaard, som ble verdensmester i 5.5 mR i januar i år sammen med Anders Pedersen og svenske Johan Barne.

På 86. plass følger Helene Næss og Marie Rønningen. De tok EM-sølv i 49er FX, mens Line Flem Høst med sin VM-bronse i Laser Radial følger rett bak på 88. plass.

De fire seilerne ligger alle foran beste utøver i andre idretter som bruker sjøen. Bak seilerne kommer roeren Kristoffer Brun på 98. plass. Om en da ikke også tar med de som er i vannet – da er svømmeren Henrik Christiansen best av dem som blir våte på 41. plass. Listen til VG toppes av fotballspilleren Erling Braut Haaland (1), golferen Viktor Hovland (2) og skiskytteren Marte Olsbu Røiseland (3).

VG begrunner hver enkelt plassering i sin rangering, og i det store idrettsbildet sier VG dette om de norske seilerne:

80. Kristian Nergaard

Tok sin tiende VM-tittel da han med mannskapet Anders Pedersen og svenske Johan Barne gikk til topps i 5,5 meter-VM i Australia. Mesterskapet gikk allerede i januar - før all corona-nedstengning. Bama-milliardæren er tydeligvis ikke tynget av alderen - men holder fortsatt svært høyt nivå.

86. Helene Næss og Marie Rønningen

De to Tønsberg-jentene forsvarte EM-sølvet de tok i 2019, og de dokumenterte nok en gang at de er et av Norges fremste medaljehåp under neste års olympiske leker. Imponerte under det ukelange mesterskapet på den østerrikske innsjøen Attersee under krevende forhold.

88. Line Flem Høst

Fikk sitt definitive gjennombrudd med VM-bronse i OL-øvelsen Laser Radial i australske Melbourne i februar. Ble nr. 6 i Kieler Woche og nr. 3 i det åpne italienske mesterskapet. EM i Polen ble imidlertid en skuffelse etter en fin start. KNS-seileren slet i ekstremt vanskelige forhold og endte helt nede på 25.-plass.