Arve Roaas løfter starlaget frem mot VM

Arve Roaas, best kjent fra «Djuice Dragons» og Farr 40 «Norwegian Steam», er på plass for å hjelpe Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen med å finne toppformen frem mot VM.

Publisert

For team LodeStar er det kritisk å ha en trener i tiden før VM. Landslagstrener Lars Loennechen har vært trener under 49'er EM på Mallorca og det har vært nødvendig å hente inn ekstern hjelp.

- Arve er veldig dyktig når det kommer til mastetrim og trimming av seil. Arve er systematisk og rolig. Han lanserer ikke radikale nye tanker, men hjelper oss å jobbe videre med det grunnlaget vi har. At Arve kunne komme denne uken vil definitivt øke sjansene våre for et vellykket VM, sier Eivind Melleby.

For Arve Roaas er treneroppgaven en ny erfaring. Men Arve har diskutert trim og fart i en rekke prestisjetunge prosjekter og har derfor det som skal til for å coache og sparre med LodeStar frem mot VM.

- Jeg er imponert over kunnskapen til gutta. Jeg har seilt sammen med Eivind ved flere anledninger. Gjennom satsningen i Star har han utvilsomt løftet seg ytterligere ett hakk som seiler. Han og Petter har en god kjemi og de har funnet frem til en fornuftig arbeidsfordeling som gjør at de kommer til å nå langt. Etter å ha tilbrakt noen dager med dem på trening, kan jeg berolige alle hjemme med at de norske seilerene er mer enn gode nok for OL-kvalifisering. Jeg tror det er mer å hente på å fokusere på et godt VM-resultat enn å bekymre seg om nasjonsuttaket, avslutter Arve.

Dagene går med til tuning, småregattaer og debriefer. Petter og Eivind er definitivt det laget som har tilbrakt flest timer på Biscayne Bay og VM-banen i vinter, det er betryggende. LodeStar trener sammen med Eivinds gamle laserkompis Robert Scheidt med mannskap Bruno Prada fra Brasil. Med to olympisk gullmedlajer i Laser pluss ett sølv i samme klasse, samt gull og sølv fra VM i Star i 2006 og 2007 har de valgt riktig treningspartner. Brasil er ranket nummer 6 i verden, plassen foran Eivind og Petter.

- Vi begynner å bli klare for VM nå. Det meste begynner å falle på plass og vi får stadig bekreftet at vi har god fart og at vi tar riktige valg på banen under treningene. Det er vel ikke uten grunn at noen av Eivinds argeste konkurrenter fra Lasertiden gjerne vil trene med oss, sier Petter.

VM starter 7.april med måling og registrering ved Coral Reef Yacht Club i Miami. Første dag med seiling blir 11.april før mesterskapet avsluttes 18.april.

Powered by Labrador CMS