KRYSS: Med vind fra syd blir det kryss ut Oslofjorden.
KRYSS: Med vind fra syd blir det kryss ut Oslofjorden.

Fulltegnet regatta åpner for flere

Asker Rundt har ryddet i startlisten og tilbyr plasser både for singlehandedseilere og båter med mannskap.

Publisert

50 båter er hva det maksimalt er plass til på Holmsbu, og 50 båter var påmeldt på mandag kveld. Nå har arrangøren Asker Seilforening ryddet i startlisten og fått plass til noen flere deltagere.

Asker Rundt ble til etter at de tidligere kommunene Hurum og Røyken slo seg sammen med gamle Asker. Regattaen starter fra Børsholmen lørdag morgen 14. August, og alle båtene vil ha tracker.

Asker Rundt seiles uten målebrev etter oppskrift fra Danmark hvor dette har vist seg populært. Båtene deles inn i klasser etter lengder. Det er klassen mellom 10 og 11 meter, samt 11 til 12 meter som har flest deltagere, 12 hver.

Avsluttes kl 18.00

– Vi gjør en ny vri, og avslutter regattaen klokken 18.00. Etter det kan seilerne starte motoren og legge kursen mot havn, forteller Hans Petter Jensen i Sail Race System. Han utstyrer alle båtene med tracker, og har satt opp en rekke målpunkter langs banen. Om det blir lite vind, så blir målgangen det stedet bakerste båt passerer kl 18.00. Løsningen gjør det enklere for både arrangør og deltagere og trackeren som viser hvor alle båtene er til en hver tid, gjør det mulig.

Singlehandedklasse til Holmestrand

Asker Rundt har egen klasse for singlehanded. Denne klassen var opprinnelig kun for 20 båter med har nå plass til flere. singlehanded seiler med måletall, og resultatene teller på shorthandedrankingen. Mens båtene med fullt mannskap seiler til Holmsbu i Asker, vil singlehandedseilerne samles i Holmestrand. Så langt er det påmeldt 24 båter i denne klassen. Også singlehandedseilerne avslutter kl 18.00, men samles i Vestfold og Telemark.

Kryss ut Drøbaksund

Det er meldt sol og 4-6 m/s fra syd på lørdag 14. august i sterk kontrast til første gang regattaen ble arrangert. Da var vinden opp i 20 m/s i Drøbaksund. Det ser ut til å bli kryss store deler av den ca 25 nm lange banen.

LINKER:

Asker Rundt

Asker Rundt Singlehanded