KRYSS: Landmark 43 «Game» på vei mot Filtvet med fokk og ett rev i storseilet.

Færderseilasens raskeste

Det ble Calle Andersen med Landmark 43 «Game» som ble best på korrigert tid.

Publisert Sist oppdatert

Både TP52 «Jokerman 3» og Brente 60 «Surf of Sweden» var raskere rundt Tristein, men dette er større båter med høyere måletall. Per Ottar Skaaret brukte bare ni timer, 19 minutter og 11 sekunder mot Andersen som var i mål etter ti timer, 57 minutter og 18 sekunder.

– Landmark er kjent for gode lettværsegenskaper, men vi viste den er rask i mye vind også, forteller Calle Andersen.

VINNER: Calle Andersen, en fornøyd skipper i Tønsberg på lørdag.

Raskest av de raske

Korrigert etter målebrev brukte «Game» 12:30:36, og vant med 25 minutter over «Jokeren 3», mens Pål Stiansen med sin XP44 »Born to Run» tok bronse, tre minutter bak Jokeren 3». Asker Seilforening tok dermed de tre første plassene i den største Nor Rating klassen.

Raskest over all

Det gikk fort i de mindre NorRating-klassene også. Henrik Tangen seilte en splitter ny Arcona 385 i NorRating 5-klassen og var bare ni minutter bak «Game» på korrigert tid. Per Sortedal i den rå Aquatich 40 «Snakkas» brukte 12:41:04 og ble nummer tre overall av båtene rundt Tristein.

Godt lag

– Vi var godt forberedt, hadde et godt lag, og vi gjorde få feil, sier skipper Calle Andersen som har med Volvo Ocean race veteranen Espen Guttormsen som taktikker.

Men vinneren kan avsløre at ikke alt gikk på skinner.

– Vi fikk problemer med skjøtehjørnet på storseilet, og måtte sette inn et rev. Under veis, med revet satt klarte Eilert Kamfjord å lage en midlertidig reparasjon slik at vi fikk en mulighet til å seile med fullt storseil igjen, avslører Andersen.

– Vi seilte med samme forseil hele veien, en treer. Etter Tristein satte de en stor gennaker som ga god fart inn mot mål.

SPOR: AIS sporet til «Game» ut fra start.
SPOR: AIS sporet til «Game» ut drøbaksund.

.

SPOR: AIS sporet til «Game» ut Breiangen og innenfor Bastø
SPOR: AIS sporet til «Game» på utsiden ab Bolærne og inn mot vest.

.

SPOR: AIS sporet til «Game» rundt Tristein

Mot vest

– Vi traff godt på veivalg. Den eneste feilen vi gjorde var å slå for tidlig ut mot Søndre Langåra fra Nærsnes. Det ble mange slags tett opp mor Hurumlandet, og vi gikk innenfor Bastø, forteller vinneren. De seilte på utsiden av Bolærne, men slo inn mot vest opp mot Tristein.

.