TRENING: Film fra treningen i Asker Seilforening 13. mai, laget av Hans Petter Jensen.

Trening i stedet for onsdagsregattaer

Asker Seilforening starter sesongen for storbåtene med en Covid-19-tilpasset vri. Den faller i god jord.

Publisert Sist oppdatert

– Vi kjører treninger for shorthandedseilerne, i stedet for onsdagsregattaer, og treningen blir filmet og kommentert av Hans Petter Jensen som er engasjert som trener. Tilbudet har blitt svært godt mottatt av de som har deltatt, forteller Eira Naustvik i Asker Seilforening.

Tilpasningen viser at Covid-19 presser frem kreative løsninger, og Asker Seilforening tenker at løsningen vil fungere også når tiltakene åpnes opp.

Lov med trening

– Ideen kom opp da vi diskuterte hva vi kunne gjøre for seilerne våre. Det var lov å bruke båten, men ikke organiserte konkurranser, forteller Naustvik.

Treningen foregår ved at treneren legger ut et opplegg dagen før, tilpasset værforholdene, og at seilerne møter opp og drar hjem, uten å møtes på land. Hans Petter Jensen holder kontakt og gir råd til seilerne via VHF.

Onsdag 13. mai var det trening på merkerundinger.

Onsdagsseilaser er trening

Ny informasjon fra NSF viser at Asker Seilforening ikke hadde trengt å gjøre tilpasninger. Seilforbundet definerer nemlig onsdagsseilaser som trening, kommer det frem i dag, 14. mai.

– Etter noen diskusjoner definerer vi nå lokale «onsdagsseilaser» i kjølbåt som trening, og det kan derved seiles med mannskap på inntil tre eller færre, sier Per Christian Bordal.

FORNØYD: Eira Naustvik er så fornøyd med Covid-19-tilpasningen at løsningen vil fortsette.