SEILmagasinet TV - Før Seilsportligaen

TETT: Det blir stor underholding når 30 lag skal kjempe i Seilsportsligaen.

Klart for publikumsvennlig seiling i Oslo

Seilsportsligaen sparkes i gang til helgen med seiling fra Sukkerbiten, midt mellom Operaen og det nye Munch-museet.

Publisert Sist oppdatert

SEILmagasinet har laget engen sending om hva som skal skje i Oslo denne helgen, en sending som forklarer hva Seilsportsligaen dreier seg om, hvem som er favoritter, og litt om hvordan regattaen forgår. Thomas Nilsson er sentral i arrangementet og gjest i studio.

Sendingen er på 45 minutter.

Møt favorittene

SEILmagasinet har snakket med Calle Andersen, leder i Asker Seilforening om foreningens satsning på ligaseiling, noe de mener vil gjøre foreningen mer attraktiv.

Vi har snakket med fjorårets vinnerlag, Åsgårdstrand, som har nye seilere om bord i år. Trym Markussen har tatt over skipperrollen, og forteller hvordan laget skal forsvare seg.

Moss ble nummer to i fjor, og er regnet som en av årets favoritter. Vi har snakket med lagets skipper Magne Klann.

Interessante lag

Sandefjord Seilforening har ligaens eneste rene jentelag, men det er mange lag som har med seg kvinner. I fjor var kvinneandelen 23,7 prosent.

Vi har snakket med Karin Sophie Andersen som er lagets skipper, og Margit Gyllenhammar Wiig som er foreningens sportslige leder.

STUDIO: SEILmagasinet vil ha sendinger fra Seilsportsligaen i Oslo også.

Seilsportsligaens eneste nye lag er også interessant. Det er Lillehammer Seilforening, en forening stiftet i vinter. Lillehammer Seilforening har store ambisjoner, og med lav vannstand på Mjøsa har laget lånt båter av Moss og trent i Oslofjorden. Vi har snakket med Henrik Julius Nilsen som er lagets skipper.

Se seilingen live

Seilsportsligaen sentralt i Oslo gir en unik mulighet til å vise frem seiling til et bredt publikum. Men det er også muligheter for å følge seilingen fra sofakroken. Alt blir tracket, og vist på SAP Sailing Analytics. Det blir fortløpende publisert innhold på sosiale medier, og SEILmagasinet vil være på plass og publisere nyhetssaker. Vi skal også ha en sending lørdag og søndag, ca kl 16.00, som vi oppsummerer dagen.

Følg med her.