Håkon Hjorthøy vant den store singlehanded-klassen. foto: Astri Nissen-Lie
Anders G. Larsson truet Hjorthøy med en lett og rask 11 meter, og ble nummer to.
Anita Skjønborg og Øystein Skjønborg i Faurby 395E.
USTABILT: Vinden kom å gikk. Solen var også nesten fremme.
Einar og Eva Unhjem Johansen vant turklassen
Liten og raske, familen Moberg i en Seascape 18
Familien Martinsen i X-46
RASKEST: Familien With ble den raskeste familien
Anne Heldal og Arild Heldal vant den lille familieklassen.
Nesten alle bildene er tatt av Astri Nissen-Lie

Familieregatta appellerer

Oslofjorden rundt med ny fri faller godt i smak.

Publisert Sist oppdatert

68 påmeldte båter viser at mange vil seile regatta i Oslofjorden. På grunn av korona, ble det seilt i nye klasser, familieklasse med maksimalt fem om bord, samt soloseiling. 34 seilere valgte å seile alene, noe som viser at det er stor interesse for soloseiling.

Ut fra oppslutningen til regattaen, virker det som at familieklasse er en god idé, noe å ta med seg videre når hverdagene blir normale igjen. Mange hadde med seg barna, og det var fornøyde ansikter, selv en kald vestavind.

Vant starten

– Det gjaldt å trimme seilene i vindkastene, og unngå broacher, forteller Håkon Hjorthøy som vant den største singlehandedklassen. Han var ført over linja, men hans Grand Soleil 43B ble tatt igjen av Elling Rishoff i Oceanis 51.1 som var den eneste båten under to timer på den 15 nm lange banen.

– Det ble et vannlinjelengde race med mye slør. Det var båtfart som avgjorde seilasen, forteller vinneren. Han seilte med fullt storseil og en fokk under hele seilasen, men rullet inn litt på fokka da det blåste som verst.

– Jeg så 24 knop på vindmåleren. En del båter valgte å reve. Det var også noen med Code 0-seil, men det ble til tider for skarp for et slikt seil, også tapte de som brukete slike seil når den skulle ned, mener Hjorthøy.

Bra ute spinnaker

– Det er gøy å seile solo, men bedre å være to. Jeg er glad jeg slapp å sette spinnaker. I Oslofjorden kan man møte mye rart som ikke er med i regattaen. Det kreves tid og plass å ta ned en spinnaker, mener Hjorthøy.

Du finner resultatene her

VANT: Familien With var raskest i den store familieklassen.