TREBÅTFESTIVAL: Arrangør Peter Ennals i fint driv med sin 12-meter «Kryss».

Trebåtregatta i sommervær

Asker trebåtfestival ble velsignet med sommervarme og regatta med vekslende vindforhold. Se bilder fra regattaen her, du kan også kjøp bilde av båten din.

Publisert Sist oppdatert

Asker trebåtfestival er blant sommerens høydepunkter for trebåtfolket. Sist. helg (første helg i juni) var mange av landets vakreste seilbåter og motorbåter samlet til festival i Sætre. 

En strålende fornøyd arrangør, Peter Ennals, kan opplyse om 70 deltagerbåter og vellykket arrangement i det varme sommerværet. Det satses på ungdommen, og Peter Ennals' datter Cecilia stilte til start med båt kjøpt for konfirmasjonspengene. Planen er å arrangere egen ungdomsregatta neste år, forteller han.

33 skøyter og klassiske seilbåter stilte til start i lørdagens regatta i sundet mellom Håøya og Gråøya i skiftende vind. Søndag seilte kun de klassiske treseilerne. Suveren vinner i skøyteklassen ble spissgatteren "Marita" med Einar Otterbeck som skipper og frue som mannskap, i år som i fjor. 

De klassiske treseilerne var delt inn i to klasser. Der vant 8-meteren "Lydia", med skipper Bengt Danielsen, klassen for de mindre båtene. "Solgang4" gikk til topps i klassen for de største klassiske treseilerne, får SEILmagasinet opplyst.

Et av høydepunktene ellers er at verdens eldste nimeter "Pandora" nå er tilbake i Norge etter flere år i utlandet. Nå rigges båten opp til original stand. "Pandora" er en Johan Anker-konstruksjon som ble bygget i 1907, da R-regelen var ny, forteller Ennals.

Dersom noen ønsker å kjøpe bilde av båten sin under seil, kan det gjøres på Båtbilder her. Opprett en konto og logg deg inn for privat bildekjøp.

Vinnerbåten "Marita" på kryss i lett vind i videoen under