Norgeshus Seilmakeren Doublehanded

SOLSKINNSSEILAS: Askøy Seilforening ønsker seg et slikt syn når Norgeshus Seilmakeren Doublehanded starter 19. mai.

Lett vind og solskinnsseilas

yr.no varsler om at Norgeshus Seilmakeren Doublehanded kan bli en behagelig seilas.

Publisert Sist oppdatert

Sol og lett vind på strekningen mellom Askøy og Haugesund – det er hva meteorologene har å varte opp med til Norgeshus Seilmakeren Doublehanded, som starter fredag 19. mai. På det meste skal det blåse opp mot 6 m/sek på Bømlafjorden, og det skal sjelden være under 3 m/sek på strekningen.

Og en slik værmelding har neppe arrangørene i Askøy Seilforening noe i mot, for nå håper de at denne snille varianten av hva naturen har å by på av fenomenet vær, vil bidra til et velkomment tilskudd av deltagere. De håper på langt flere deltagere en hva listen i dag forteller. Per i dag  teller den beskjedne 24 båter.

På det meste har det tidligere vært rundt 100 båter med.

Håper på et rush før 17. mai

– Nå håper vi det kommer et rush av påmeldinger innen fristen løper ut 17. mai kl 20:00, sier arrangementsansvarlig Helge Ivarsøy.

Norgeshus Seilmakeren Doublehanded - informasjon og påmelding

– Husk å melde deg på før du tar av deg finklærne på 17. mai!, oppfordrer han.

Regattaen starter fredag 19. mai utenfor Hanøytangen på Askøy. 1. etappe går til Haugesund der det venter noen timesr hvile i pitstop, deretter er det retur nordover igjen til mål i Lerøyosen syd for Vatlestraumen.

Norgeshus Seilmakeren Doublehanded er en av de første og største shorthanded-regattaene i Norge, og dermed også en av de viktigste på SEILmagasinet Shorthanded-ranking.

SEILmagasinet dekker for øvrig regattaen live på internett på regattaens hjemmeside med tracking og kommentarer fra start til mål.