Askøy Rundt

MÅL: Askøy Seilsportsenter blir endestopp i Askøy Rundt i år som i fjor.
MÅL: Askøy Seilsportsenter blir endestopp i Askøy Rundt i år som i fjor.

Tradisjonell regatta med ny vri

For 38. gang blir Askøy Rundt arrangert av Askøy Seilforening, og i år går den tradisjonsrike regattaen lørdag 20. august.

Publisert

I alle år har denne regattaen vært en todagers regatta rundt Askøy med overnatting i Herdla havn. I 2015 ble regattaen for første gang omgjort til en én-dags regatta og løpet ble kortet noe ned.

Regattasjef Finn Espeseth i Askøy Seilforening forteller at hovedgrunnen til endringen er at man ønsker å utnytte det flotte seilsportsenteret til foreningen. Det står nå ferdig med alle fasiliteter som klubbhus, båthall og bryggeanlegg. Ved å legge innkomsten like utenfor seilsportsenteret, kan premieutdeling, grilling og det som ellers hører med, tas lørdag kveld.

– Det er mye enklere å legge et slikt arrangement til seilsportsenteret enn å transportere utstyr ut til Herdla, og det er mye mer fleksibelt ved at vi kan være inne i tilfelle regnvær og ute på kaia om sola skinner, sier Espeseth.

Omleggingen i fjor førte til en liten oppgang i deltagertallet, og regattasjefen håper denne trenden fortsetter. Han legger vekt på at dette først og fremst er en familieregatta, der det sosiale er like viktig som det sportslige.

– Det er plass til alle, både de som seiler mange regattaer i løpet av sesongen og de som har dette som den eneste på sin terminliste.