Rimelige «StructureScan»-sonarer

Avansert teknologi i rimelig pakning
Avansert teknologi i rimelig pakning

Avansert teknologi i rimelig pakning

Vanligvis er ekkolodd med «StructureScan» ganske dyre, men nå tilbyr Lowrance en rimelig serie av slike produkter for mindre båter.

Publisert

Med et «StructureScan»-ekkolodd kan du få presentert strukturene i sjøen mellom båt og bunn på en detaljert måte, enten det gjelder gjengivelse av vrak, fiskestimer, busker og kratt eller bunnstrukturer som for eksempel hummerhull. Dette gjøres mulig med kombinasjonen av ned-skanning og side-skanning.

Tidligere «StructureScan»-enheter leveres normalt i dag som modulprodukter som må tilkobles en egen plotter-skjerm. Det kan derfor bli for kostbart for de minste båtene.

NOMINERT. Lowrances nye serie av slike produkter har fått betegnelsen Elite DSI og Mark DSI, og tar utgangspunkt i Elite-5 og Mark-5-serien med kartplotter/ekkolodd som ble introdusert i 2010, men da med ordinære ekkolodd. Den nye serien har StructureScan ned-skanningfunksjon (DSI) i stedet for ordinært ekkolodd, og de blir dermed en rimelig løsning for dem som ønsker seg StructureScan, samtidig som de kan velge i flere prisklasser  –  farge eller sort/hvitt skjermløsning. Serien ble nominert som årets produkt for 2011 på verdens største sportsfiske-messe i Las Vegas.

Alle modeller i DSI-serien har 5” skjermstørrelse og hurtigbrakett med tilt og svivel-funksjon. Hull gjennom braketten gjør det enkelt å montere kabler gjennom dekk.

NAVIONICS KART. Elite-5 DSI er en kartplotter med fargeskjerm som har StructureScan DSI innebygd med 455/800 kHz frekvens. Det benytter Navionics Golds kartografi med rimelige kart for nedlasting på Internett i «Small 2»- og «XL9»-størrelse. For under 8000 kroner får du både en vanntett 5” kartplotter, GPS og StructureScan-sonar med «singlebeam» nedskanningsfunksjon. Denne når bunnen til ca. 60 meter i sjøvann og ca. 100 meter i ferskvann (litt avhengig av vannkvalitet og forhold). For fritidsbåtturisten blir det nå enda mer spennende å ta turen over fjorden, selv uten å ha fisk i tankene. Hekksvingeren som følger med, har temperatursensor og hurtigbrakett for enkelt å kunne ta med seg StructureScan-svingeren til en annen båt.

Elite-5X DSI leveres med StructureScan-sonar «singlebeam» nedskanningsfunksjon, med 455/800 kHz frekvens, vist på en krystallklar 5” fargeskjerm. Apparatet passer for dem som ikke er interessert i kart eller som har kartplotter fra før.

Mark-5x DSI er samme produkt som Elite-5x, men med sort/hvitt skjerm. Som alternativ kan det leveres som Mark-5x Portabel, som inkluderer vanntett veske, hekksvinger med sugekopp og batterikasse.

Prisene for Mark-serien starter rundt 4000 kroner, mens Elite-serien starter på 7000 kroner.