Avlyst i Flensburg

Alle båtene i 8 og 12 meter-VM i Flensburg i Tyskland fikk i morges beskjed om å bli liggende i havn inntil regattaledelsen hadde tatt stilling til å utsette eller avlyse starten på dagens første seilas.

Publisert

AVLYST: Signalflaggene  fortalte VM-seilerne at dagens seilaser er avlyst på grunn av sterk vind.Foto: H. Nissen-Lie.

Flensburg;

Beslutningen ble hel avlysning for alle de tre klassene, 6, 8 og 12-meter, gjeldende for hele dagen. Det var en hylende skog av master som møtte seilerne i morges. Det blåste allerede stiv kuling og værmeldingen lovet mer vind ut over dagen. Arrangørene ga beskjed om at de ville konferere med meteorologene og vurdere om seilasene skulle utsettes eller avlyses. En time senere ble signalflaggene som sa avlysning heist i havnen.  Mange var lettet, andre ville gjerne ha seilt. 

Men med flere avmastede båter allerede og mange mindre skader, var det trolig hensynet til de store verdiene veteranflåten representerer som veide tyngst ved avgjørelsen. 

Avlysningen får neppe noen konsekvenser for gjennomføringen av VM-regattaen. Det er tre dager igjen og med to seilaser hver dag, vil hele programmet kunne gjennomføres som planlagt. En hviledag vil komme godt med for alle som må ta seg av reparasjoner på rigg og seil.

Den sterke nordvest-vinden er et resultat av et stort høytrykk vest for Nord-Tyskland og et kraftig lavtrykk på østsiden. Det vil trolig bli mye vind i morgen også, men neppe over 15 m/s som ble målt i morges, og som altså i følge værmeldingen skal øke utover dagen.

   

Powered by Labrador CMS