Team Germany og Mirpuri vant Ocean Race Europe

Spennende kystseilas i Genoa avgjorde.

Publisert Sist oppdatert

«Team Germany (GER)» og «Mirpuri Foundation Racing Team» (POR) vant henholdsvis IMOCA og VO65 The Ocean Race Europe, etter en spennende siste dag med baneseilas i Genoa i dag.

På forhånd var det tett på toppen av IMOCA 60 klassen med syv båter og VO65 med fem, og med bonuspoeng for de tre beste i hver klasse var det planlagte sprintseilasen på 90-minutter viktig for sluttresultatet.

«Mirpuri Ocean Racing Team» ledet av Yoann Richomme tok en klar ledelse fra start og tok førsteplassen foran Bouwe Bekking og Aksel Magdal som var henholdsvis skipper og navigator på den polske båten.

«Offshore Team Germany» vant IMOC klassen sammenlagt. - Jeg er superglad. Jeg har forberedt dette teamet i fire eller fem år, og jeg er så glad vi klarte å gjøre det så bra, sa Stanjek på bryggen etter seilasen. - Min tanken om å bygge et vellykket team for The Ocean Race var å kombinere olympiske seilere med erfarne seilere til havs, og det er dette vi utførte, og det viste seg å være vellykket. Vi blir sterkere hver dag, det er ingen ego ombord, alle lytter og det er en god atmosfære for læring. Vi lærte mye om båten, om løpet på profilen, hvordan man styrer klokkesystemet om bord, kommunikasjon; det er mye mer enn bare å vinne, vi tar mye lærdom med oss hjem.

Dagens seier for «11th Hour Racing Team» tok dem opp til andreplassen totalt i IMOCA-klassen, ett poeng foran det franske mannskapet på «LinkedOut» som falt til tredje totalt. "Vi viste mye kamp i dag, og det viser mye om denne gruppen," sa skipper Charlie Enright. "Jeg er stolt av det vi gjorde."

Tett fight i Ocean Race Europe
Tett fight i Ocean Race Europe

For det portugisiske «Mirpuri Foundation Racing Team» er klasseseieren et resultat av en sammensatt og konsistent innsats. Richommes mannskap hadde lagt inn flere uker med Atlanterhavstrening før The Ocean Race Europe startet fra Lorient, Frankrike for fem uker siden.

The Ocean Race Europe

Sluttresultater:

IMOCA Offshore

Team Tyskland - 16 poeng

11th Hour Racing Team - 15 poeng

LinkedOut - 14 poeng

CORUM L 'Epargne - 7 poeng

Bureau Vallée - 5 poeng

VO65

Mirpuri Foundation Racing Team - 21 poeng

Sailing Polen - 17 poeng

AkzoNobel Ocean Racing - 17 poeng

Team Childhood I - 12 poeng

The Austrian Ocean Race Project - 10 poeng

Viva México - 9 poeng AmberSail-2 - 9 poeng

Resultater fra Genova coastal Race IMOCA

11th Hour Racing Team - 3 poeng

Offshore Team Tyskland - 2 poeng

LinkedOut - 1 poeng

VO65

Mirpuri Foundation Racing Team - 3 poeng

Sailing Polen - 2 poeng

Viva México - 1 poeng