Bacardi Cup video dag 5.

Suverén seier

Mateusz Kusznierewicz (POL) og Bruno Prada (BRA) sikret Bacardi Cup før siste seilas

Med 2. plass i fredagens seilas sikret de regjerende verdensmesterne i Star seg Bacardi Cup for 2020 uansett av lørdagens utfall. I en seilas der vinden økte på fra 6-7 til 10-12 knop, skiftende i retning, seilte det meritterte Starlaget seg opp fra 10. plass ved første runding til 2. plass i mål. Med tre 1. og to 2 plasser som tellende er derfor laget allerede vinnere av årets regatta. - Jeg har deltatt i Bacardi Cup i så mange år gjennom min olympiske karriere, men aldri lyktes i å vinne pokalen, sa en entusiastisk Kusznierewicz, - Det er en utrolig følelse etter å ha blitt nummer to i fjor. Bruno og jeg har hatt en utrolig uke og jeg kan ikke huske å ha seilt en like perfekt serie noen gang tidligere. Jeg er klar for OL i Tokyo, sa han med et smil, vel vitende at Star er ute av det olympiske programmet. Eivind Melleby og Josh Revkin hadde sin dårligste plassering hittil i regattaen, en 9. plass, men ligger fortsatt på sølvplassen, fire poeng foranS de irske O`Leary brødrene.

Jan Frederik Dyvi / Jan Boro / Herman Horn-Johannessen / Malin Rørvik-Sundelin / Stian Ness Rørvik vant dagens siste seilas i Melges 24 klassen. Laget ligger på 11. plass sammenlagt og er best av amatørlagene.