SKAGEN: Regattaen fra Åsgårdstrand til Skagen er en av sesongens store. I 2018 var det klasse for både solo og doubbelhanded.

Slutt for Helly Hansen i Skagen Race

Fra nå heter regattaen bare Skagen Race etter ti års sammarbeid mellom Helly Hansen og Bærum Seilforening.

Publisert Sist oppdatert

– Helly Hansen har vært en langsiktig samarbeidspartner og støttespiller ikke bare til Bærum Seilforening, men til norsk seilsport i en årrekke. Skagen Race er i rivende utvikling og vi er avhengig av støttespillere og samarbeidspartnere som deler våre visjoner og verdier. Avviklingen av samarbeidet med Helly Hansen er i tråd med vår kommersielle strategi – som nå gir oss andre muligheter enn vi har hatt til nå, står det i en pressemelding fra Bærum Seilforening.

Helly Hansen siden 2008

Regattaen fra Åsgårdstrand til Skagen er Skandinavias største havseilas, og blitt arrangert siden 1991. Det var Chistiania Seilforening som arrangerte regattaen de første 3 årene. 

– Da jeg flyttet til København så hadde vi ikke kapasitet til å forlenge den, og Hans Eide, faren til brettseiler Anders Eide som var formann i Bærum overtok og kjørte Skagen Race glimrende videre, forteller initiativtaker Leif W. Erichsen til SEILmagasinet. 

Mange av oss husker regattaen som Hovdan-Skagen Race, men i hele ti år har klesprodusenten vært samarbeidsparter. Helly hansen har utviklet egen kolleksjon og «Skagen Race Series» selges over hele verden.

ESKORTE: Christian Radich vil følge Skagenseileren i 2019 også.

Det meste som før

– Som et ledd i den langsiktige strategien Bærum Seilforening har lagt, fortsetter vi med vår hoved-start fra Vestfold/Åsgårdstrand – samt en start fra Sørlandet seilerhovedstad; Arendal. Starten fra svenskekysten er tilbake i Marstrand etter et forsøk med start fra Stenungsund i 2018, kommer det frem i pressemeldingen.

Også i 2019 vil regattaen få følge av «Christian Radich», slik som i år.

Nesten sommer

Første fullmåne etter vårjevndøgn er sen i år. Det gir sen påske, og en usedvanlig sen Kristihimmelfarts helg, som er tiden regattaen holdes. Det betyr sjansene for en mildere seilas med mer dagslys.

I år går starten 29. mai, bare to uker før Færderseilasen.

SEILmagasinet tok en rekke bilder fra starten av HH Skagen Race 2018. Du finner albummene her.  

 

START: Med sen start vil natten bli kortere under overfarten mot Skagen.