BEST: «Hyak» på slør mot Snarøysund etter å ha rundet Ildjernet i siste regatta i serien.
BEST: «Hyak» på slør mot Snarøysund etter å ha rundet Ildjernet i siste regatta i serien.

«Hyak» best i SeaSea Doublehanded serie

Sesongavslutning for shorthandserien i Indre Oslofjord.

Publisert Sist oppdatert

Bærum Seilforening har kjørt fire tomanns-regattaer i løpet av sesongen, to før sommeren, og nå to etter sommeren. Serien er nå ferdig, og på topp troner Pål Kragerud og Erling Moen Synnes som seiler Jeanneau Sunfast 3200. Båten startet med seier i første runde, men har siden ikke vært først, men hatt sterke plasseringer. En tredjeplass på mandag var nok til at de vant med god margin over «Trollfjord» med Svein Arild Hildrum som skipper. «Trollfjord» vant både andre og siste runde, men også to åttende plasser, dro opp poengene. Bare ett poeng bak, på tedjeplass, kom «Mika» med Harald Walder som skipper.

Populær serie

Det var 19 båter påmeldt til serien og ti av dem deltok i alle seilaser. Den første runder i høst samlet flest båter, hele 16 stykker. SeaSea Doublehanded serie inngår i shorthandrankingen. Det seiles på ulike baner med faste merker, avhenging av vind og forhold. Serien har historie tilbake til 2015 på Sail Race System.

– Det har de siste sesonger vært planlagt og gjennomført 5 seilaser. To før- og tre etter ferien. Den første i høst ble avlyst på grunn av lite eller ingen vind. Derfor har resultatlisten kun fire seilaser, forteller arrangøren Bjørn Vadholm i Bærum Seilforening til SEILmagasinet. 

Du finner resultatene her.