MEDALJER: Sølv, gull og bronsjevinnerne av Snipe Master NM 2021.

Tett i toppen i årets Snipe Master NM

Mye venting på vind preget mesterskapet som ble avgjort etter fire seilaser.

Publisert

Årets Snipe Master NM ble arrangert av Bærum Seilforening. Vinnerne Mads Truelsen og Tina Kopseng stod igjen med 14 poeng etter 4 seilaser, det samme som Reidar Bertelsen og Janett Krefting. De hadde også begge en første plass, men Tina og Mads hadde to andre plasser og kunne dermed ta gullet.

Lise Gjerken og Steffen Skjønberg fikk bronsemedalje, og glasskuglen for beste kvinnelige skipper.

Beste Grandmaster (skipper +65 år), ble Per Edwall som seilte med Cecilia Vasholmen. I år var det dessverre ingen LegendMasters til start blant de 19 startende båter. Men Snipe-klassen har flere sprekinger som nærmer seg legend-aldersgrense på 75 år, og holder seg i topform med jolleseiling.

Lite vind

Mesterskapet ble preget av mye venting, da Oslofjorden var blank som et speil og tåken lå tykt over baneområdet. Hele lørdagen valgte arrangørene klokelig å holde de voksne jolleseilere på land, hvor mange gode seilhistorier ble utvekslet med kaffekoppen i hånden under den store markise i Bruksveien på Snarøya.

Søndag ble det gjennomført to seilaser i lett sydlig vind, innen en kraftig regnbyge med vind fra alle kanter tvang arrangørene til igjen å heise AP for utsettelse. Etterhvert kom vinden igjennom fra nord, dreiende til nordvest. Og det lykkes å få gjennomført de siste to seilaser som kreves for at oppnå NM- status.