Star Sailors League

Melleby mangler fart på Bahamas

Verdensmester Eivind Melleby ligger på 15. plass etter to dager. Troels Lykke fra Minbaad har snakket med ham.

Publisert Sist oppdatert
FART: verdensmester Melleby sliter med båtfarten på Bahamas.
KOLLIDERTE: Melleby fikk en konkurrent inn i siden, men klarte å gjennomføre seilasen.

I kampen for 200.000 dollar i Star Sailors League virker pengesummen fjern for den 45 år gamle Oslo seileren Eivind Melleby. Han vant VM i Starklassen sammen med amerikaneren  Joshua Revkin i sommer, men ser ikke ut til å ha samme båtfart denne gangen.

Verdens beste seilere

De to er nå på 15. plass, men bare de 11 båtene går til  finalen på fredag. Melleby og Revkin har OL-gullvinnere Torben Grael, Frederik Lööf og Robert Scheidt som konkurenter.  Sistnevnte leder Star Sailors League etter seks seilaser.

På lørdag er det en finale hvor vinnende laget mottar $ 40.000, ut av en total premie på $ 200.000. Seilmagasinet.no har en dansk journalist Troels Lykke på stedet i Bahamas klare og  blåe vann. Han følger KNS-seileren Melleby, den herskende verdensmesteren i Starboat.

 Påseilt

– Vi seiler bra, men når du taper 100 meter på de første kryss, så det er umulig å få gode resultater.  Det er mulig vi komme til å bytte masten, sier Melleby. Melleby ble påseilt av  Kiwi Hamish Pepper, men ikke mer enn at den norske / amerikanske duoen kunne fortsette.

– Vi vil søke erstatning for hendelsen, Hamish hadde ikke sett oss da han måtte falle bak oss," sier Melleby.

 

Du finner resultatene her. 

Hver dag fra 17-tiden norsk tid, kan du følge regattaene live-her. 

 

Bahamas ligger seks timer etter Norsk tidssone.