«Banque Populaire V» gir seg
«Banque Populaire V» gir seg

«Banque Populaire V» gir seg

Etter å ha truffet en uidentifisert fytende gjenstand sist fredag som påførte stor skade på det ene senkesverdet, besluttet skipper Pascal Bidegorry i helgen å gi opp rekordforsøket

Publisert

Etter 16 døgn til sjøs og 324 nm foran gjeldende rekord, måtte mannskapet på den 131 fots trimiranen «Banque Populaire V» innse at det vill bli umulig å fortsette seilasen med et realistisk håp om å slå «Groupamas» jorden rundt rekord. Skipper Pascal Bidegorry informerte over helgen at rekordforsøket avbrytes og at båten nå setter kursen nordover og tilbake til Frankrike.

Det 5.8 meter lange senksverdet brakk i kollisjonen med en flytende gjenstad og etter at mannskapet hadde gjort alle mulige forsøk på reparasjon var det bare to meter igjen av kjølen som gjør det mulig å seile skikkelig bidevind. Ikke bare ville båtens seilegenskaper være alvorlig redusert, men roret på midtskroget ville også være betydelig mer eksponert og dermed ville også sikkerhetsrisikoen øke betraktelig.

Hele besetningen står bak beslutningen om å gi seg, men er allerede i gang med å planlegge et nytt rekordforsøk neste vinter. Risikoen ved et slikt rekordforsøk er stor, og rekordholderen «Groupama» hadde to mislykte forsøk før de lykkes i å erobre det spestilsjefylte Jules Verne trofeet som følger med jorden rundt rekorden.

Team website:

Brian Thompson's blog:


Powered by Labrador CMS