Sjøen for alle 2024: 

UFORSVARLIG: Magnus Ryhjell i Norboat avlyser sjøen for alle. Kunne ikke forsvare å leie Telenor Arena basert på de påmeldingene som hittil hadde kommet inn.
UFORSVARLIG: Magus Ryhjell i Norboat ser seg nødt til å avlyse Sjøen for Alle. De kan ikke forsvare å leie Telenor Arena basert på de påmeldingene som hittil har kommet inn, opplyser Norboat.

Avlyser Sjøen for Alle 

– Norboat jobber for og med bransjen og da blir det helt feil å presse gjennom en messe med for lav oppslutning, sier Thomas Nicolai Bjønness i Norboat.

Publisert Sist oppdatert

Medlemsansvarlig i Norboat, Thomas Nicolai Bjønness, sier til Båtmagasinet at det er svært trist å måtte meddele disse nyhetene nå: 

– Dette er veldig triste nyheter for oss som har jobbet beinhardt for å realisere det vi trodde kunne bli en veldig flott revitalisering av Sjøen for Alle. Så det er veldig synd for alle involvert at vi nå må trekke støpselet. 

I en pressemelding fra Norboat fremkommer det mer informasjon om forløpet til avlysningen:

TRIST: Thomas Nicolai Bjønness sier det er veldig trist å måtte avlyse messen.
TRIST: Thomas Nicolai Bjønness sier det er trist at de nå må se seg nødt til å avlyse messen.

– Siden sensommeren har Norboats administrasjon jobbet for å re-etablere det vi mener er en riktig og tidstilpasset versjon av Sjøen for alle på Telenor Arena. Det har vi gjort ene og alene fordi vi mener at båtbransjen og båtlivet har godt av et felles, nasjonalt startskudd før sesongen, spesielt i 2024. I løpet av denne prosessen har vi vært i dialog med svært mange av dere og opplever at det er mange ulike oppfatninger av hva som er riktig vei å gå fremover. Nettopp dette har gjort beslutningen krevende, da Norboat er til for å jobbe for medlemmene og for å representere en samlet bransje, skriver Norboat.

– Ikke i nærheten

Norboat skriver videre: 

– I løpet av de siste ukene har vi i tillegg opplevd en ekstra bølge av positivitet rundt Sjøen for alle på Telenor Arena og registrert en rekke påmeldinger. Det er imidlertid slik at antallet påmeldinger og antall solgte kvadratmeter ikke er tilstrekkelig til at vi mener vi kan arrangere en messe vi kan stå inne for. Samtidig tikker klokken raskt mot tidsfristen vi har fått av Telenor Arena for å kunne avlyse med kun et begrenset økonomisk tap, står i pressemeldingen. 

Som kommentar til oppslutningen rundt messen sier Bjønness følgende: 

 – Vi hadde veldig god oppslutning blant utstillerne i starten, og så opplevde vi et positivt rush helt på tampen, men allikevel, etter iherdig jobbing, så har vi ikke i nærheten av det vi trenger å være for å gjøre Sjøen for Alle til en bra messe, hverken for utstillere eller publikum. 

– Blir feil å presse gjennom en messe

– Av den årsak har vi i dag besluttet å avlyse Sjøen for alle 2024, heter det i pressemeldingen. – Denne beslutningen er tatt med tungt hjerte da vi mener bestemt at vårt nye konsept kunne løftet Sjøen for alle hvis vi hadde fått sjansen. Men, det er nå en gang sånn at man må lytte til markedet og til bransjen, skriver Norboat. 

Bjønness utdyper:

– Norboat jobber for og med bransjen og da blir det helt feil å presse gjennom en messe med for lav oppslutning. Det er dårlig gjort for de som er påmeldt og når flertallet av de ikke ønsket dette på nåværende tidspunkt ser vi oss nødt til å avlyse, sier Bjønness. 

I pressemeldingen skriver Norboat at de jobber med «alternative løsninger som vi vil dele over nyttår». På spørsmål om hva dette kan innebære sier Bjønness at Norboat ikke kan røpe hvilke markedsføringsalternativer de vil lansere, men at de lover å komme på banen på nyåret.

– Nå er det juleferie også bretter vi opp ermene 2. januar, slutter Bjønness.