AVLYST: "Båter i sjøen" på Aker brygge er idag besluttet avlyst av arrangør Norboat på grunn av smittevernhensyn

Båter i sjøen avlyst

Norboat har i dag besluttet å avlyse den flytende båtustillingen Båter i sjøen, som etter planen skulle gått av stabelen første helg i september.

Publisert Sist oppdatert

Mange har gledet seg til endelig å gå på båtutstilling, men Båter i sjøen er besluttet avlyst på grunn av stigende smittetrend for Covid-19. Norboat opplyser at de vil betale tilbake innbetalt standleie fra utstillere. I ettermiddag sendte Norboat ut følgende informasjon til påmeldte utstillere på Båter i sjøen i år:

– Norboat setter sikkerheten til våre utstillere, besøkende og samarbeidspartnere høyest, og dette er årsaken til at vi dessverre ser oss nødt til å avlyse Båter i Sjøen 2021. Dette har vært en tung beslutning å ta, men da vi ikke kan garantere et trygt og sikkert arrangement er det dessverre den eneste rette beslutningen, skriver Norboat, og fortsetter:

– Vi har vært i tett dialog med både Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet og sikkerhetsteamet vi har leid inn i forbindelse med båtmessen. Vi har også lyttet til innspill fra mange av våre medlemsbedrifter og øvrige utstillere den senere tiden, som har uttrykt stor grad av usikkerhet rundt arrangementet og sin deltakelse. Hensikten med Båter i Sjøen er å gi utstillere og besøkende gode opplevelser, men slik smittesituasjonen og restriksjoner er i dag mener vi som arrangør at dette ikke ville blitt tilfelle og at det dermed er mest riktig å avlyse arrangementet, opplyser Norboat.

Båter i sjøen regnes for Skandinavias største flytende båtutstilling. Den finner sted hvert år første helgen i september, og de siste årene har utstillingen vært lokalisert til Aker Brygge i Oslo, men også i fjor ble utstillingen kansellert på grunn av Covid-19.

Også Helsinki BoatShow ble avlyst denne uken på grunn av smittetrenden. Finlands største flytende båtmesse skulle ha gått av stabelen allerede neste uke, fra 19 til 22. august.

SJEF: Norboat-sjef Magnus Frøshaug Ryhjell har tatt en tung beslutning om å avlyse Båter i sjøen