Nyheter med mast i Cannes

Det er rikelig med spennende nyheter i Frankrike, men de fleste av for tykke lommebøker.

Publisert

Det er i dag to store båtmesser som gjelder, det Cannes i september, og Dusseldorf i januar. Cannes er et perfekt sted å lansere neste år nyheter, og det har normalt gitt nok tid for produsentene å levere sine produkter til kundene før neste sesong.

Mye stort

Cannes er ikke en båtmesse, men en Yachting festival, tross for at det utstilles mange båter uten mast. På Båter i Sjøen ruvet Lagoon 55. I Cannes vil et fartøy av denne størrelsen forsvinne i mengden. Cannes Yachting Festival er en messe for de rikeste, men det er den mest internasjonale messen utendørs, og derfor et egnet sted for produktlansering.

Vi har kommet frem til 27 nye seilbåter som vises frem i Cannes. 15 av disse er 50 fot, eller mindre. Mange av nyhetene er nominert til Årets Båt i Europa. Les om de nominerte båtene her.

Mange franske nyheter

Cannes er viktig for Beneteau, og de har mange nyheter. First 36 har alt vært på vannet i snart et halvt år. I Cannes viser også Beneteau frem First 44. Det er en annerledes båt enn 36-foteren som har sitt utspring i Seascape. 44 er en First 54 i kompakt størrelse.

Dufour viser frem sin nye 37, som egentlig bare er 33 fot.

Oceanis 60 er også en nyhet. Den kan beskrives som en oppskalert First 54.

Jeanneau Yacht 65 er også ny, men ikke like spennende som Jeanneau Yacht 55 som også er under utvikling.

IDEELL: Dufour 37 kan leveres med tre komfortable lugarer, men det er nok cockpiten som gir det «lille ekstra». Det som ser ut som et digert skrogvindu er kun et designelement. Her har du grill på hekken, en løsning som verftet først lanserte. Den 10 meter lange modellen er egentlig bare 34 fot.
RASK: First 36 er lett bygget og har mye seil. Båten kommer til Norge til neste år.
NY: First 44 bygger videre på First Yacht 54, og er ikke like racing-preget som 36.

Italiensk kamp

Grand Soleil 40 blir også interessant å se. Dette er en båt konstruert av Matteo Polli, en italiensk designer som er ekspert på å tegne raske ORCi-båter. Polli står bak vinnerbåtene fra Italia Yachts. Italia Yachts har også en nyhet i Cannes, 12.98. Dette er en båt tegnet av Maurizio Cosutti, konstruktøren som også har tegnet Bavarias nye seilbåter.

Solaris 50 bygger videre på Solaris 40 som vi seilte i 2021.

ITALIENSK: Grand Soleil 40 blir en interessant båt for den norske markedet.
ITALIENSK: Italia 12.98 kan bli en Lanmark 43 utfordrer på regattabanen.
ELEGANT: Solaris 50 kan friste med stil og eleganse.

Flere raske

X-Yachts viser frem nye X4.3 som også var på Aker Brygge. Elan E6 er en ny og elegant 47-foter fra Slovenia. Litt større enn Dehler 46 som vises i ny utgave.

Maurizio Cosutti har også tegnet nye More 50 fra Kroatia. I Cannes vil du også se en nye Salona 46 med norsk flagg.

NORSK: Salona 46 har norsk flagg på hekken.
KROATIA: More er tilbake med en 50-foter.

For de rikeste

Nautor Swan viser frem sin nye 55-foter. Hanse-gründeren Michael Schmidt viser frem nye Y8. Ice 70 er en avansert og rask italiensk nyhet.

Fra England kommer Oyster 495, en båt vi alt har testet i SEILmagasinet.

FINLAND: Swan 55 er siste nytt fra Nautor.
ENGLAND: Oyster besøkte Norge i mai.

Mange flerskrogsbåter

Katamaraner er den store vinneren i båtmarkedet. Mange ønsker å ha sin egen flytende øy. Aventura 37 er en kompakt katamaran med en moderat pris. Bali 4.4 setter en ny standard på plassutnyttelse. Nautitech 44 Open er en mer sportslig katamaran på 44 fot. Mer sportsli skal også nye Excess 14 være. Både Balance 482 og Catana Ocean Class er katamaraner bygget lett, som har stikkjøler for bedre kryssegenskaper. Både Fountain Pajot og Lagoon lanserer katamaraner på 51 fot.

Moon 60 er en ny katamaran bygget i Polen, og fra Frankrike kommer Windelo 54, en katamaran bygget med lavere miljøavtrykk, og med elektrisk motor.

BILLIG: Aventura 37 skal være en prisgunstig katamaran.
SPORTY: Excess 14 er 47 fot
SPORTY: Nautitech 44 open

.

Fountain Pajot 51
Lagoon 51