Salon Nautic 2021

INNOVATIV: Mojito 650 er en scow-konstruksjon bygget i biologisk nedbrytbart materiale. (Klikk øverst på siden av bildet for å se flere bilder)
Båten er bred hele veien, og har en stor cockpit.
God plass under dekk på Mojito 650

Mojito 650 vant innovasjonspris i Paris

Click Virgin Mojito 650 med nesten like bred baug som hekk er bygget i lin, og vant innovasjonspris på båtutstillingen i Paris denne uken.

Som navnet Virgin Mojito 650 indikerer, er båten 6,5 meter lang og tre meter bred, og den utstilte båten i Paris har en limegrønn stripe rundt hele båten. Det bretonske verftet IDB Marine har utviklet mini-transat-konseptet til en rask og rommelig turbåt. Den brede scow-baugen gir mye volum under dekket, og overbygget gir panoramautsikt og slipper inn mye lys i båten.

Båten veier kun 1,2 tonn og bærer 38 kvadratmeter seil med og en gennaker på hele 85 kvadratmeter. Den er utstyrt med senkekjøl og to ror.

Under dekk er innredningen nokså spartansk, men med fire køyer, to akter og to forut og salongbord imellom.

Båten er bygget i lin, som er biologisk nedbrytbart, i stedet for glassfiber. Båtbyggerne på sanden i Paris forteller stolt at de har mottatt innovasjonspris for båten.

–Den er sikker, synkefri og tørr, og går over bølgene i stedet for gjennom dem, sier en representant for verftet som viser SEILmagasinet rundt i båten. Han forteller at vi er om bord i prototypen, som ble sjøsatt i januar i år, og hevder at det allerede er et par års leveringstid på båten. Prisen oppgis til 71 500 euro levert i Frankrike. Den kan også leveres med biltilhenger. Verftet har ingen forhandler i Norge, men norske interessenter hilses velkommen til Bretagne.

God plass under dekk på Mojito 650
Båten er bred hele veien, og har en stor cockpit.