Førsteinntrykk: Contest 45CS

Sobert fra for til akter

Contest 45CS representerer en ny og mer moderne generasjon båter fra nederlandske Contest Yachts. Bedre seilegenskaper og moderne interiør er nøkkelord i så måte.

Publisert Sist oppdatert

Kort og godt imponerende var det å oppleve retningsstabiliteten og rorgrepet til Contest 45 CS da jeg forsøkte å provosere frem en broach. Vi seilte i 14–16 knops vind og med full duk, godt halte seil og med atskillig krengning var det ikke snakk om at båten ville kaste styringen. Den gikk på skinner rett frem uten at roret sugde luft og mistet grepet.I samme situasjon ville andre båter ha broachet med glans.

Contest 45 CS er tegnet av Georg Nissen, og den har fått et harmonisk skrog som tar seg frem med verdighet og styrke. Vi seilte båten innenfor dikene i Nederland hvor sjøen ikke har noen mulighet til å bli grov. Den blir bare krapp, men jeg tror likevel Fritz Conijn – tredje­generasjons eier av Contest Yachts (som tidligere het Conyplex) når han sier at båten ikke «slammer» i sjøene ute på havet, men tvertimot beveger seg mykt over dem.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER