Om bord i: Elan 350

RASK OG RETNINGSSTABIL: At Elan 350 seiler godt og fort er som forventet, men båten er også forbløffende retningsstabil.
STYRING: Slik ser det ut i rommet aktenom akterlugarene der styremekanismen er arrangert. Det var svært lite friksjon i styresystemet.
KARTBORD: I området rundt kartbordet er det mye praktisk stueplass.
BYSSA: Byssa er tilstrekkelig stor og den er disponert slik at den ivaretar de fleste turseileres behov.
TOALETT: Toalettrommet er stort og veldisponert med WC til å bruke under krengning og et våttøyskap i akterkant.
KOLLISJON: Denne skuffen i kartbordet står i veien for døren til toalettet når den er trukket ut. Det er lite gunstig at denne skuffen er ute når en på do skal ut…
TEKNISK: Bak ryggputene i salongen er det tilgang til diverse teknisk utstyr montert iskrogsiden.
FOTSTØTTE: I dørken kan det vippes opp en smart fotstøtte til rormannen ved behov.
DEKKSUTSTYR: Dekksutstyret er omfattende og av førsteklasses kvalitet, og det er arrangert for å gi båten maksimale trimmingsmuligheter og lette manøvreringen.
TO RATT: De to glassfiberrattene er trukket maksimalt ut i borde for at rormannen skal kunne sitte komfortabelt og ha oversikt.

Pionerbåt for ny epoke

Det er en påstand: Elan 350 er en båt det kommer til å bli referert til når man senere skal fortelle om hvordan serieproduserte tur- og havseilere endret karakter i begynnelsen av det tredje årtusenet.

Publisert Sist oppdatert

Jeg var ganske sikker på at nå skjer det; nå broacher vi.

Vi seilte med beinskjøtet spin­naker på en skarp slør med sann vind fra ca. 110 grader og med en relativ vind som kom forenom tvers. Vi skulle stå opp noen små øyer, før vi kunne legge oss ned på platt lens og gå i mål i Hollænderseilasen. Vi krenget mye, anslagsvis 25–30 grader, så mye at tippen på lo rorblad så vidt var under vannflaten. Det blåste ca. 8–10 knop. Farten var noe over 7 knop og Class 40en (SOLO) som lå foran oss, dro oss så vidt på farten etter at vi hadde satt spinnakeren. De seilte med et Code 0-seil og hadde sust forbi oss. Men det var før vi fikk opp spinnakeren.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER