Om bord i: Feeling 32

Ikke helt som andre båter

Feeling 32 er en stor båt for sin størrelse, den inneholder mange smarte løsninger og er ikke helt som andre båter: Den kan fås med fast kjøl eller senkekjøl – og den har to ror. Det er en spennende båt, som med god grunn ble kåret til Årets Båt i Frankrike i 2000.

Publisert Sist oppdatert

Ute i Skagerrak var himmelen blygrå og vinden frisknet da vi sto ut Galtesundet utenfor Arendal. Full duk; storseil og genua, avslørte seg som et dårlig alternativ. Det ga båten klar beskjed om da vi stakk nesa utenfor Torungen. Den ble vilter i styringen, og var jeg ikke påpasselig, skar den ustanselig opp i vinden. Retningsstabiliteten var det så som så med. Da vi fikk tatt ett rev i storseilet og rullet godt inn på genuaen, taklet imidlertid båten de 8 – 12 m/sek med vind på en helt annen måte. Krengningen var moderat og kursstabiliteten tilbake. Den var lett på roret og styrte dit jeg ville at båten skulle styre; opplevelsen var totalt forandret. Feeling 32 er en båt som virkelig sier ifra når den mistrives med trimmen.

De to rorene ga en litt annen følelse enn hva man er vant med fra ett, dypt rorblad. Kreftene som utvikles rundt rorbladet blir mindre fordi hvert av de to rorene er kortere, og man får ikke det samme rorpresset. Rorpresset i Feeling 32 var lettere, men slapp man roret og båten var riktig trimmet, seilte den rett frem eller søkte en aning mot lo.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER