Førsteinntrykk: Hunter 31

HUNTER 31: Det ble aldri nok vind til å få utfordret seilegenskapene, men da det blåste som dette, begynte det å bli litt driv i båten.
SÆRPREGET: Hunter 31 har et meget særpreget seilplan som har sine klare hensikter. Høytskåren fokk og høy bom gir stor sikkerhet og god sikt, men seilarealet blir for snaut i løyt vær. Båten har ikke akterstag, noe som tillater god utbygging av akterliket. Rormannens posisjon er typisk for hva som kreves for å regulere storseilskjøtet oppe på hyttedekket.
Toalett: Baderommet gir godt armslag. Toalettet er tverrstilt på lengderetningen.
ROMMELIG: Til 31 fot å være er salongen rommelig og innholdsrik med godt med hyller og skapplass. Rommene under benkene er vanskelig tilgjengelige.
BESKYTTET: Cockpiten er dyp og beskyttet. Sikten fremover begrenset. Rattet på prøvebåten er for lite til at du styrer godt fra cockpitkarmen.
SJELDEN: En så stor bysse er sjelden vare i en 31-foter. Her er det arbeidsplass, albuerom og godt med stueplass.
KARTBORD: Det er god plass på kartbordet med plass til instrumenter i omgivelsene.
KRANER: Alle skroggjennomføringer er samlet på et sted i båten. De er godt merket og lett tilgjengelige.
AKTERLUGAR: Akterlugaren er litt mørk. Køya er tverrstilt.
ANKERBRØNN: Fokka er på rulle og det er rom for en liten ankerbrønn forut i det skarpe forskipet. Det er plass til montering av et elektrisk ankerspill.

Komfortbåt for turseilas

Hunter 31 er nok et bevis på at man ikke trenger mer enn 31 fot for å få all den komfort man kan ønske seg på tur.

Publisert Sist oppdatert

Det var da høyttrykket lå på sitt kraftigste over Østlandet på forsommeren vi prøveseilte Hunter 31, og førsteinntrykket ble derfor langt fra noen forrykende opplevelse. 2–4 m/sek var alt av pust som ble produsert den dagen, og det var nok altfor lite til å kunne få noe inntrykk av båtens seilegenskaper. Dog – noe kan fremføres:

I så lite vind utgjør båtens standardseil med en høytskåren, ikke-overlappende fokk sammen med storseilet definitivt et for lite areale til at det kan gi en tilfredstillende fremdrift. Men da vinden var på det meste – 7 knops styrke – ante vi at det ble antydning til liv og trykk i båten, og vi logget 4,2 knops fart på bidevind med litt rom kryssvinkel. I 5 knops vind hadde vi derimot problemer med å få loggen til å bikke 2-tallet. Med andre ord: Skal man ha glede av Hunter 31 i vind under 3–4 m/sek, bør den dresses opp med mer seilduk enn hva standardgarderoben – signert Doyle – har. Og det kan gjøres, for det er plass til å bygge ut kryssfokka både i underliket og akterliket uten at den kommer ut av proporsjonene til det man normalt kaller en kryssfokk.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER